Головна Блог Сторінка 34

Маринований виноград, покроковий рецепт

Простий покроковий рецепт допоможе приготувати маринований виноград. Він буде смакувати і як самостійна страва, і як чудове доповнення до м’яса. Перед приготуванням потрібно підготувати банки для зберігання маринованого винограду. Для цього потрібно стерилізувати банки: ємністю 1 л – 12 хвилин, банку ємністю 3 л – 20 хвилин. Стерилізувати банки можна як класичним способом – паром, так і у мікрохвильовій пічці.

Маринований виноград, інгредієнти

Для підготовки маринаду знадобиться:

  • вода – 1 л;
  • цукор – 100 гр;
  • оцет – 100 мл.

Для приготування маринованого винограду знадобиться:

  • виноград – 2 кг;
  • гвоздика – 3 шт;
  • духмяний перець – 3 шт;
  • лавровий лист – 1 шт.

Маринований виноград, покроковий рецепт швидкого приготування

  1. Виноград треба перебрати, зняти з гілочок, помити під проточною водою і відкидаємо на дур шлаг, щоб стекла вода.
  2. Готуємо маринад: в 1 л води розчиняємо 100 гр цукру, 100 мл оцту і даємо маринаду закипіти.
  3. У стерилізовані банки викладаємо ягоди винограду, додаємо лавровий лист, гвоздику і духмяний перець.
  4. Заливаємо маринадом і закатуємо банки.

Смачного!

Рецепти страв з винограду

Виноградне варення з грушами

Виноградне желе готуємо за покроковим рецептом

Покроковий рецепт приготування оригінального виноградного варення з морквою

Діва: що дратує і що не переносить цей знак зодіаку в людях

Багатьох проблем можна уникнути, якщо розуміти, що людей дратує і що вони не переносять. Діва має своє погляди на життя і на оточуючих людей. Тому знання що дратує і що не переносить Діва в людях, допоможуть краще розуміти цей знак зодіаку.

Знак зодіаку Діва: особливості характеру

Діви чутливі та емоційні, навіть якщо не показують цього. Здебільшого Діви є одним із найстриманіших знаків зодіаку, але іноді, коли у них з’являється настрій, вони мають тенденцію розслаблятися і ставати трохи дикими.

Діви — природжені скептики, які не вірять у будь-що, доки не побачать це самі. Вони не з тих, хто покладається на плітки та чутки інших, вони вважають за краще ґрунтувати свої міркування на фактах та конкретних доказах. Діва не переносить впливу натовпу й твердо дотримуються своїх переконань та ідей.

Діва: що дратує і що не переносить цей знак зодіаку в людях

  1. Діва не переносить коли невірно оцінюють її роботу: як морально, так і матеріально.
  2. Засмучує Діву фінансова нестабільність, невиправдані та зайві витрати.
  3. Діву дратує недбалість, неорганізованість, лінь, ненадійність, слабохарактерність, безвідповідальність, необов’язковість інших людей.
  4. Хаос і безлад, розкидані речі, сміття, невимитий посуд тощо, можуть привести Діву у стан до гніву й  агресії.
  5. Діва не виносить зауваження і критику стосовно неї.
  6. Будуть складнощі та знизиться ефективність діяльності Діви, якщо їй необхідно працювати у гамірному, великому колективі та в дуже швидкому темпі.
  7. Не виносить Діва нав’язливість, вимагання ніжності, пристрасті, а також грошових витрат.
  8. Зневагу Діви може викликати недоглянутість, неакуратність, відсутність смаку в одязі, зачісці, макіяжі.
  9. Діву може вибити з колії порушення її планів і режиму дня, коли відбуваються зовсім неочікувані події та незаплановані заходи.
  10. Знак зодіаку Діва дратує некомпетентність та дурість.
  11. Дратує Діву байдужість до її думки й оцінки, особливо що стосуються питань роботи, дисципліни та здоров’я.

Секрети жіночого характеру знаку зодіаку Діва

Як засолити гіркий (гострий) перець самостійно? Покроковий рецепт соління

Гострий перець – чудова закуска до м’ясних страв та навіть до відвареної картоплі, тому що він додає контрастних смаків стравам. Як засолити гіркий (гострий) перець самостійно підкаже покроковий рецепт соління

Як засолити гіркий (гострий) перець самостійно? Покроковий рецепт соління

Солоний перець може створити гідну конкуренцію всім звичного маринованого перцю

Особливість соління гострого перцю за цим рецептом полягає в тому, що нам знадобиться тричі готувати розсіл. Це єдина складність. Порада: працювати з гострим перцем варто в гумових рукавичках, тому що може виникнути подразнення та печія слизистої.

Як зазначалося, це рецепт засолки гіркого перцю передбачає тричі готувати розсіл, але рецепт завжди один й той самий, тому наводимо його нижче

Приготування розсолу з розрахунку на 1 кг перцю

  • 1 л води
  • 8 столових ложок солі (груба).

В кріп висипаємо сіль й кип’ятимо на середньому вогні до повного розчинення солі.

Засолювання перцю

Нагадаємо, що для соління слід брати тільки якісні плоди перцю. Щоб наші баночки, а потім закуска на столі виглядали ще більш привабливими, можна взяти гіркий перець різного кольору.

  • Гіркий перець миємо й робимо невеличкі надрізи біля хвостика (не відрізаєм) та можна проштрикнути виделкою біля плодоніжки. Тут завдання – зробити в перці невеличкі отвори, але не розрізати його.
  • У велику ємність викладаємо 1 кг перцю й заливаємо гарячим розсолом, щоб він покрив перець.
  • Зверху ставимо гніт й залишаємо перець солитися на 3 дні при кімнатній температурі.
  • Після цього зливаємо розсіл, а перець заливаємо свіжим розсолом (той самий рецепт розсолу, що надано вище) й залишаємо перець просолюватися під гнітом вже на 5 днів.
  • Коли пройдуть ці 5 днів, треба злити розсіл, перці скласти в стерилізовані банки й уже втретє залити розсолом за тим самим рецептом й закрити капроновими кришками.

Солоний гіркий (гострий) перець слід зберігати в прохолодному місці, наприклад, в холодильнику, у льоху, а взимку на балконі (якщо там прохолодно).

Смачного!

Цікавий рецепт маринованого винограду

Що можна садити у вересні на грядках

Початок вересня це не лише активний збір урожаю і зимові заготовки, але є культури, що встигнуть визріти ще до настання холодів. Фахівці рохповіли, що можна садити у вересні на грядках, щоб встигнути отримати врожай городини для вживанні чи для зберігання, але нетривалого. Отже спішіть зробити вересневі посадки, щоб ще трохи потішити себе справжньою зеленню

Що можна садити у вересні на грядках: салат-латук

Перший осінній місяць чудово підходить для посадок різноманітних листових овочів. Мова йде про різні види салату, зелень і пряні трави. Можна садити у вересні на грядках ті види рослин, які мають короткий період вегетації. Тоді вирощена восени на грядках городина, встигне дозріти і буде придатна для вживання і нетривалого зберігання

Що можна садити у вересні на грядках
Салат-латук краще висаджувати наприкінці серпня – на початку вересня

Можливо не всі знають, але осіння посадка салатів дуже актуальна. Тому що салати чудово переносять прохолодну погоду. Вони легко зростають при температурі +5 °С і, навіть, можуть пережити перші заморозки.

Салат-латук, вирощений восени, чудово урізноманітнить меню. До речі, салати – «ромен» і «айсберг» – це також різновиди салату-латук. Якщо латук вирощувати влітку при високих температурах, то він рано почне пускати стріли. Саме тому вкінці серпня і у вересні – найкращий час для його посадки. Листовий салат буде готовим через 30-40 днів після посадки.

Качанний латук потребує більше часу 2-2,5 місяці. Якщо заморозки прийдуть раніше, ніж визріє салат, його можна накрити плівкою – цього достатньо для дозрівання.

Китайську капусту можна садити у вересні у відкриті грядки

на початку осені можна садити китайську капусту
Китайская капуста – зліва на фото, а праворуч зображена пекінська капуста

Китайська капуста нагадує скоріше салат, тому що в неї немає качану, а тільки розетка листя. Важливо не плутати китайську капусту з пекінською – це різні рослини.

Ця овочева культура любить прохолодне повітря для зростання. Ідеальна температура вирощування китайської капусти на грядках +16°С і її задовольняє короткий світловий день. Отже, посадка у вересні підходить для китайської капусти. Для дозрівання їй потрібно від 1,5 до 2 місяці.

Що можна садити у вересні на грядках: рукола

Руколу можна садити у на початку на грядках і отримати чудовий урожай для приготування смачних і корисних салатів

Вересневі посадки руколи
Рукола чудово підходить для осінньої посадки, тому що і температура, і освітлення – сприятливі для вирощування

Якщо Ви обожнюєте руколу як я, обов’язково спробуйте її посадити. Це надзвичайно смачна рослина, яка має багатогранний смак – і трошки гострої гіркоти, і прянощі, і відчувається горіховий присмак. При цьому листя м’ясисте і соковите. З руколи можна робити безліч салатів. А можна їсти просто листочки.

Рукола не любить спеку, тому посадка у вересні (або навесні після танення снігу) – сприятливий час. Оптимальні температурні показники +15°С…+18°С. Але вона спокійно переносить і заморозки навіть до -5°С…-7°С. Вперше, коли я посіяла руколу у себе на грядках, вона дала гарний урожай, який я збирала протягом літа, підсіваючи свіжу. А навесні наступного року, коли зійшов сніг, одна з найперших рослин, яка «проклюнулася» – була рукола, що сама насіялася!. Отже, ця рослина стала першим постачальником вітамінів навесні.

Важливо вибирати місце – рукола не любить тінь, але й пряме сонце їй не до вподоби. Найкраще вибирати напівзатінені ділянки. Щоб рукола мала гарний смак – не надто гіркий, їй треба забезпечити достатньо вологи.

Руколу чудово садити у вересні, тому що температура та освітлення для неї підходить. І ще важливий фактор – з моменту висівання і до моменту, коли її можна вживати, проходить всього місяць, а то й трохи менше.

Що можна садити у вересні на грядках: шпинат і крес-салат

Посадка керс салату у відкритий грунт у вересні
Крес-салат готовий до вживання всього через 2-3 тижні після посадки у ґрунт

Шпинат – це рослина, яка містить чи не найбільшу кількість калію, що робить його незамінним для підтримки серцево-судинної системи. Шпинат добре переносить прохолодне повітря і короткий світловий день. Тому посадка у вересні – чудова ідея, щоб мати надзвичайно корисну рослину на столі в жовтні-листопаді. Щоб листочки шпинату були м’ясистими та соковитими, важливо забезпечити його гарним поливом.

Залежно від сорту шпинату, з моменту посадки й до моменту збору врожаю проходить місяць – півтора. Тому можемо сміливо садити на грядку шпинат на початку і в середині вересня.

Крес-салат – це рослина, яка достигає надзвичайно швидко. З моменту посадки і до збору проходить всього 2-3 тижні! Оптимальна температура для цієї овочевої культури  +15°С … +18°С. Крес-салат саджають і навесні. Проте багато досвідчених городників вважають, що посадка у вересні на грядку – оптимальна для крес-салату, тому що саме осіння посадка відкриває його надзвичайні смакові якості.

Пряні трави чудово підходять, щоб садити у вересні на відкриті грядки

Цей варіант посадки розповсюджений по всій Україні. Господині у вересні висаджують кріп, петрушку, базилік зелений і фіолетовий, коріандр (кінза). Всі ці трави невибагливі, добре переносять пониження температури та швидко ростуть. Їх можна збирати в середньому вже через 3-4 тижні після висівання у ґрунт.

Корисні поради для висівання насіння пряних трав

Замочування і механічна обробка насіння. Можна потерти у руках насіння, наприклад, кропу, а потім замочити на добу у воді. Мікротріщини, які з’являться під час тертя дозволять легше пробити цупку шкірку насінини. В результаті, насіння легше проб’ється на зовні.

Використання стимуляторів. У вересні, щоб прискорити зростання пряних трав, можна скористатися стимуляторами росту для рослин.

Підживлення ґрунту. При осінніх посадках ми висаджуємо рослини на грядки, з яких вже зібрали урожай городини. Звичайно. Що земля там вже дещо виснажена. Тому важливо внести добрива, щоб наші посадки, які ми робимо у вересні, мали гарний результат.

Для посадки у вересні слід обирати салати, які мають короткий період вегетації і вони швидко зростають. Тому важливо, щоб у ґрунті було достатньо поживних речовин, для цього слід внести азотно-калійні добрива. І тоді всі посадки, які зроблені у вересні на відкриті грядки, порадують вас і вашу родину свіжими вітамінами, коли на дворі вже стане холодно.

Чому закрутки зриваються? Помилки консервації, які псують закрутки

Вже з середини літа господині починають активно проводити заготівлі на зиму. Але періодично закрутки мутніють та зриваються й виникає питання – чому? Досвідчені господині зазначають, що через помилки при консервації. Які саме можна дізнатися з цієї статті

Чому закрутки зриваються? Помилки консервації, яких слід уникати

Багато з нас знають всі ці правила консервації, проте інколи слід освіжити в пам’яті деякі з них, щоб зберегти любовно зібраний врожай та не дати пропасти закруткам.

Основні помилки, що псують консервацію та яких слід уникати

Враховуючи ці нюанси, ви можете робити закрутки на зиму й смакувати заготовки на зиму

Якість сировини

Всі кухарі завжди наголошують, що продукти, які ми беремо для консервування повинні бути якісними. Ягоди, фрукти, овочі, повинні бути цілими та не ушкодженими. Навіть, якщо дуже добре обрізати пошкоджені фрагменти на плодах, не можна виключати проникнення шкідливих організмів через них. Тому ніяких яблук, що підгнили або тріснутих овочів. Їх можна використати тут і зараз, наприклад, з яблук зварити компот, охолодити і пити всією родиною. З тріснутих овочів можна зробити чудовий вітамінний салат на обід.

Для закруток важлива сіль

В деяких рецептах зазначається, але не завжди – яка повинна бути сіль. Під час консервування не слід використовувати дрібну сіль, лише великого помолу. Зазвичай, це «Кам’яна». Не слід використовувати для закруток йодовану сіль чи з якимись ароматизаторами, чи іншими добавками. Тому що, наприклад, через неправильну сіль огірки стануть м’якими, а розсіл потемніє.

Слідування рецепту

Дуже часто досвідчені господині готують «приблизно, на око – як оком зміряють), але краще так не робити, коли робите закрутки. Якщо, готуючи борщ, можна додати сіль на око, то для закрутки інгредієнти потрібно додавати в зазначеній рецептом кількості. Інгредієнти додають строго за рецептом! На умовну вагу овочів йде умовна кількість солі, оцту чи цукру.

Банки для консервації

Не всі знають, але не варто розливати варення по вологим банкам, тому що ще до зими в них може з’явитися  пліснява. Якщо ви стерилізуєте банки на пару, зніміть їх, і залиште, щоб вони обсохли від краплинок (на це потрібно всього декілька хвилин).

Останній етап консервації

Інколи господині вважають не обов’язковим останній штрих приготування закрутки. Але цей крок дуже важливий. Якщо за рецептом вказується, що банку треба перевернути, то так і потрібно зробити. Цей прийом дозволяє досягти повної герметичності. Не менш важливе поступове охолодження банок з консервацією, завдяки цьому вони довше зберігаються.

Ось такі прості, але корисні поради, допоможуть мати гарні заготовки на зиму у вигляді варення, джему, огірочків чи томатів.

Як стерилізувати банки різними способами

Вересень: знак зодіаку на початку і в кінці місяця

Вересень розпочинає нову пору року і знак зодіаку – Діва і Терези, який активізується в цей період, пов’язаний з енергією місяця – гінця осені, як його називають в народі. Цікаві факти про знак зодіаку, який народився на початку вересня і який народився в кінці місяця. Астрологи надали характеристику людям цього періоду народження, розповіли про їх характер, які вони в дружбі і які в коханні вересневі іменинники. І це два знаки зодіаку – Діва і Терези

Вересень: знак зодіаку, народжений на початку місяця – Діва

Вересень: знак зодіаку, народжений на початку місяця - Діва

Вересневі іменинники – це Діви. Люди цього знаку зодіаку народилися в проміжок з 22 серпня по 23 вересня, їх планета-управитель – Меркурій, а стихія – Земля. Це вплинуло на головні риси характеру Діви

  • раціональне мислення;
  • неабиякі аналітичні здібності;
  • завжди твереза оцінка ситуації.

Характеристика знаку зодіаку Діва, народжених у вересні

Вересневі Діви дуже співчутливі, чуйні і ранимі, але не всім відкривають душу. Чоловіки і жінки цього знаку зодіаку по-різному проявляють свій характер

  • Діва-чоловік – впертий, раціональний і незалежний.
  • Діва-жінка чудово розбирається в людях, інтуїтивна, ідеальна господиня, мама, дружина і колега.

Прагнення до досконалості часто призводить до того, що люди знаку Діви заганяють себе в кут власними амбіціями. Астрологи радять їм навчитися розслаблятися, бути не такими педантами і перфекціоністами, навчитися вибачати собі і прощати чужі помилки.

Характеристика Діви, народженої у вересні в залежності від дати народження

Люди, народжені в перших числах вересня, знаходяться під впливом Сонця. І саме ця яскрава зірка наділила їх організаторськими здібностями, щедрістю і благородством. У них немає вогненності Лева, але життєвих сил і творчого запалу багато. Але є і негативні риси – тривожність і надмірна гординя.

Особливості характеру Діви, народженої у вересні

  • з 3-го по 11-е вересня народжуються представники знаку, на яких впливає Венера. Вони більш розважливі і потайливі. Серед цих людей дуже багато людей-одинаків, які не прагнуть до шлюбу;
  • з 12-го по 23-е число народжуються справжні меркуріанци. Це аналітики, матеріалісти, які наближають до себе далеко не всіх, вважаючи за краще спілкуватися з успішними і грамотними людьми.

Які в роботі, дружбі і в коханні Діви, яких народив вересень

Діви не просто люблять і вміють працювати, а роблять це із захватом. Вони саме в цьому бачать сенс свого існування. Діви легко справляються і з рутиною, і зі складними проектами, завжди доводять справу до кінця. Завдяки високим аналітичним здібностям, часто Діви працюють на керівних посадах чи близьких до цього.

Діва в коханні і дружбі

В особистому житті Діви проявляється їх перфекціонізм – вони шукають ідеальних партнерів. Але ж ідеальних людей не існує, тому люди цього знаку зодіаку часто розчаровуються.

Жінки-Діви дуже скромні, а чоловіки рідко говорять про свої почуття. Закохуються повільно, аналізуючи перспективи відносин. Найлегше сходяться з Тельцями, м’якими Раками, покровителями-Левами, а також з сильними і стабільними Козерогами.

У дружбі Діви вибирають тільки чесних і порядних людей, інтуїтивно відсіваючи інших. Наближають до себе небагатьох, але це завжди кращі представники людства. Пліткувати не стануть, відкрито говорять правду. Друзі знають, що Діва прибіжить на перший поклик, за це її люблять і цінують.

Асцендент в знаку Діви

Вересень: знак зодіаку в кінці місяця Терези

Вересень: знак зодіаку в кінці місяця Терези

Якщо ви народилися в третій декаді першого осіннього місяця, тоді ваш сонячний знак зодіаку – Терези

Дата народження Терезів з 24 вересня по 23 жовтня. Ці люди перебувають під впливом Венери, що неминуче накладає певний відбиток на їх характер. Терези зазвичай м’які і сентиментальні, витончені і чутливі. У представників цього знаку зодіаку спокійний характер і високий життєвий потенціал.

Потрапивши під удар, Терези не стануть мстити кривдникові. Ранимі і чутливі, вони будуть довго страждати мовчки, оплакуючи нездійснені надії. Астрологи рекомендують бути делікатніше з близькою людиною, що народилися під знаком Терезів. Слід знати, що:

  • Жінки-Терези – створіння гармонійні. Їм притаманні доброзичливість і товариськість, креативність і тонкий смак, вміння любити.
  • Чоловіки-Терези стануть на захист слабших, тому що вони активні, чуйні і добрі.

Головні акценти люди, народжені під знаком Терезів, роблять на:

  • розмірене життя і домашній затишок;
  • справедливість і порядність;
  • сім’я та діти.

Терези часто доживають до дуже поважного віку, вміють заробляти і накопичувати.

Терези: робота, кохання і дружба людей, яких подарував нам вересень

Люди знаку Терези – комфортний в роботі знак зодіаку. Вони дуже помірні в своїх домаганнях. Вибирають роботу, яка не завадить вести розмірений спосіб життя. Абстрактне мислення, працьовитість і старанність Терезів подобаються колегам і керівництву. Головна риса, яка допомагає їм в роботі – це комунікабельність. Однак ці люди прекрасно працюють і самостійно. Кращі професії для Терезів: маркетолог, бібліотекар і аптекар; редактор, коректор, стенографіст і критик.

Терези в коханні і дружбі

Вересень подарував нам знаку зодіаку Терези – це дуже врівноважені люди. У коханні вони прагнуть до гармонії і вміють контролювати емоції, не схильні проявляти пристрасть. При виборі партнера, Терези звертають увагу на такі якості: красу, добре серце, щедрість; любов до природи, подорожам і мистецтва.

  • Ніжні і замріяні Терези-жінки мають потребу в турботі і захисті.
  • Терези-чоловіки потребують мудрої і спокійної жінки, яка здатна правильно вибудувати побут, розпоряджаючись сімейним бюджетом.

У дружбі представники знаку зодіаку Терези виявляють себе як вірні друзі, з якими приємно і легко. Як правило, вони не ображаються і не зраджують. З Терезами приємно розважатися, розділяти активний відпочинок.

Асцендент у Терезах

Вересень подарував знак зодіаку – Діви і Терезів, які мають свої особливі яскраві риси характеру.

Знаки Зодіаку: дата народження (таблиця ), стихії їх народження і що таке асцендент

Знак зодіаку за місяцем народження

Січень: який знак зодіаку на початку і в кінці січня?

Лютий: знак зодіаку на початку і в кінці місяця — Водолій і Риби

Березень: знак зодіаку Риби і Овен, цікаві факти           ,

Квітень: знаки зодіаку Овен і Телець

Травень: знаки зодіаку травня на початку місяця і в кінці – Телець і Близнюки

Червень: на початку місяця знак зодіаку Близнюки, наприкінці – Рак

Липень: знак зодіаку на початку липня – Рак, знак в кінці місяця – Лев, цікаві факти

Серпень: який знак зодіаку в серпні? Дата народження і характеристика

Жовтень: знак зодіаку Терези і Скорпіон, цікаві факти

Листопад: знаки зодіаку Скорпіон і Стрілець, цікаві факти

Грудень: знаки зодіаку на початку і в кінці місяця

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом аж лопаються у роті від соковитої смакоти

Багато господинь віддають перевагу закруткам без оцту. Чудовий простий рецепт допоможе легко приготувати солоні (мочені) помідори. Тут можна використовувати будь-які помідори, навіть зелені, що особливо актуально, коли на городі залишилися томати, але вже не встигають дозріти. Приготовлені за цим простим рецептом томати, аж лопаються у роті від соковитої смакоти і приносять справжню насолоду.

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом: інгредієнти

Продукти у цьому рецепті дані з розрахунку для соління у банку 3-лтрового об’єму або, відповідно, у три банки літрового розміру. Чи, якщо для соління беруться помідори-черрі, можна взяти півлітрові банки у кількості 6 штук. Банки повинні бути стерилізовані зручним способом, а кришки можуть бути, як капронові, так і з закруткою.

Отже, нам знадобляться наступні продукти

  • помідори – 1,5-2 кг;
  • стебла кропу з парасольками – кілька штук;
  • соль – 40 г;
  • цукор – 40 г;
  • суха гірчиця – 20 г + трохи для присипки;
  • холодна вода.

Солоні (мочені) помідори: приготування за простим рецептом

Помідори, засолені за цим рецептом, мають гострий смак, який вони набувають після бродіння.

  1. Помідори і кріп слід помити і обсушити рушником.
  2. У помідорів видаляємо плодоніжку.
  3. На дно стерилізованої банки слід покласти зонтики кропу, а зверх викласти шарами підготовлені помідори.
  4. Беремо півсклянки теплої води і розчиняємо там цукор, сіль та гірчицю.
  5. Цей розчин виливаємо у банку з помідорами і додаємо холодну воду до краю.
  6. Банку накриваємо кришкою і перемішуємо все, що всередині.
  7. Потім відкриваємо кришу і прямо зверху притрушуємо гірчицею. Знадобиться приблизно до чайної ложки сухої гірчиці.
  8. Закриваємо банку кришкою і ставимо у темне і прохолодне місце.

Коментарі досвідчених кухарів, які можуть допомогти господиням

Якщо банка з помідорами стоїть у надто холодному місці, тим довше будуть солитися помідори. Чим нижча температура, тим довше томати просолюються. В середньому на просолку помідорів за таким рецептом і при зберіганні у льоху, треба 2-3 місяці.

Після приготування і зберігання на кухні (при кімнатній температурі), куштувати солені помідори можна вже за 2-3 тижні.

Суп із свіжих тушкованих помідорів готується всього півгодини

Сезон помідорів триває і родина насолоджується цим овочем у різних видах – у салатах, мариновані, запечені. Рецепт смачної першої страви також може сподобатися всій родині. Суп зі свіжих тушкованих помідорів готується всього пів години: 15 хвилин на підготовку і 15 хвилин на саме приготування. Цей томатний суп має легкий і ніжний смак з мінімумом калорій.

Суп із свіжих тушкованих помідорів: інгредієнти для томатного супу

Суп із свіжих тушкованих помідорів готується всього півгодини
Прості інгредієнти, спеції за смаком і родина має чудовий томатний суп

Для приготування цього супу потрібні продукти, які є на кухні будь-якої господині. Звичайно родзинка страви – свіжі томати. Отже, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 4 великих помідора (або 6 середніх помідорів)
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/8 чайної ложки перцю
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1/4 чайної ложки цукру

Томатний суп зі свіжих тушкованих помідорів: приготування

Суп із свіжих тушкованих помідорів готується всього півгодини
Приготування томатного супу займає всього 15 хвилин
  1. Помідори почистити від шкірки, видалити плодоніжку.
  2. Ріжемо помідори на шматки.
  3. Ставимо сотейник на вогонь і викладаємо туди порізані помідори.
  4. Проварюємо їх на середньому вогні 5 хвилин.
  5. Потім зменшуємо вогонь і готуємо ще 10-15 хвилин на маленькому вогні.
  6. Під кінець приготування додаємо сіль, перець, масло і цукор. Приправами можна коригувати смак.

Наш суп із свіжих томатів готовий.

За бажанням подавати можна з грінками.

Якщо більше подобається суп-пюре, можна перебити томатний суп у блендері і прикрасити перед подачею листочком базиліку.

Смачного!

Види ворожіння на картах Таро: опис розкладів

Щоб ворожити на картах Таро слід знати їх значення та основні розклади для ворожіння. Наводимо короткий опис розкладів: розклад Таро на одну й три карти, розклад на 5 карт, розклад Таро на 7 карт «Затемнення», розклад Таро «Кельтський хрест»

Що означає ворожіння на картах Таро

Таро – це давній, езотеричний метод отримання інформації. Відповіді на питання, які дають карти Таро, допомагають нам усвідомлювати важливі для нас речі. Отримати передбачення за розкладами Таро можна самостійно, або звернувшись до професійного таролога

Ворожіння на картах Таро — одне з найдавніших мистецтв, тісно переплетених з ворожінням. Ворожіння на картах Таро має на увазі використання колоди спеціальних карт, відомих як карти Таро, звідси і назва Ворожіння на картах Таро. Ці карти допомагають розкрити важливу інформацію, яка може бути поворотним моментом у житті людини.

Порівняно з астрологією, яка є скоріше наукою, ворожіння на картах Таро — це скоріше мистецтво передбачати, яким сюрпризом може потрясти нас майбутнє.

Якщо ви вчитеся ворожити на картах Таро, після того, як стане зрозумілим значення кожної карти з колоди, ви зможете використовувати ті самі розклади, які використовують тарологи й вибрати для себе той розклад, який вам більше за все підходить. Зазначимо, що ми перераховуємо основні базові розклади, які вам легко буде запам’ятати, щоб потім розвивати навички з їх читання

Розклад Таро на одну карту – карта дня

Витягування однієї картки – чудовий спосіб ознайомитися зі значенням кожної картки, поставивши просте запитання. Зазвичай цей вид ворожіння використовують, щоб зробити прогноз на майбутній день. І, відповідно, робити цей розклад краще з самого ранку.

Карта дня – ворожіння на одну карту Таро

Розклад Таро “Три карти”

Цей розклад також підходить для відточення навичок новачків

  • перша карта представляє минуле;
  • друга — як справи в теперішньому;
  • третя карта розкриває результат справи.

Ворожіння на три карти може навчити вас синтезувати карти та правильно їх читати. Якщо ви хочете заглибитися в деталі, витягніть по три карти для кожної з декількох категорій, наприклад, ви самі, ваша сім’я, ваші друзі, те, чого ви очікуєте, те, чого ви не очікуєте, і результат.

Розклад на три карти Таро

Розклад Таро «П’ять карт»

Як вже зрозуміло з назви – це розклад на 5 карт, які викладаються у формі знаку «плюс» (+), і він допомагає визначити, яку дію слід вибрати, щоб направити себе правильним життєвим шляхом.

П’ятикартковий хрест — один із класичних розкладів Таро, який дуже легко адаптується.

Хрест із 5 карт пропонує таку універсальність, тому що він багатовимірний.

  • п’ять окремих позицій карт, які можна інтерпретувати окремо для п’яти міні-розкладів на одній карті;
  • горизонтальний розклад із трьох карт, який може запропонувати простий спосіб інтерпретації послідовності, причинно-наслідкових зв’язків та тимчасових подій;
  • вертикальне читання з трьох карт, яке може дати уявлення про внутрішні події, проблеми та взаємодії, які не залежать від послідовності або часу; і
  • велика картинка з п’яти карт, що оточує центральну проблему.

Розклад «Затемнення» на 7 карт

Цей розклад вже на 7 карт. У ньому даються відповіді на прямі питання. Карти викладаються у вигляді літери англійської літери V.

Розклад Таро з 7 карт – це універсальний і всеосяжний розклад, який може дати багато інформації. Однак важливо відзначити, що інтерпретація карт може відрізнятися залежно від читача та конкретної колоди Таро, що використовується.

У цьому розкладі витягуються сім карток і розміщуються в наступному порядку

  • перша карта представляє минуле та ситуацію чи обставини, що призвели до справжньої ситуації;
  • друга карта представляє поточну ситуацію або на проблему, що розглядається;
  • третя карта представляє потенційні проблеми та перешкоди, які можуть виникнути у найближчому майбутньому;
  • четверта карта є глибинні або приховані фактори, які можуть впливати на ситуацію;
  • п’ята карта представляє свідомі думки та почуття кверента (людини, яка ставить питання);
  • шоста карта представляє несвідомі думки та почуття кверента;
  • сьома та остання карта є потенційним результатом або вирішенням ситуації.

Розклад Таро «Кельтський хрест»

Такий розклад карт Таро вважається найскладнішим для інтерпретації, оскільки у ньому лише 10 карт. Зазвичай його використовують для розкриття інформації щодо складних питань.

Аджика на зиму без варки з перців, часнику та волоських горіхів

Ця аджика з перців та часнику потребує певного часу для приготування (буде настоюватися), але результат перевершить всі ваші очікування. Отже покроковий рецепт підкаже, як готується аджика без варки на зиму з двох видів перців, часнику та приправ

Інгредієнти для аджики без варки з перців та часнику

В рецепті вказана вага очищених овочів (обидва види перцю) й часник. Щоб ця аджика була смачною, не можна змінювати кількість продуктів, всі інгредієнти повинні бути в тій кількості, як вказано в рецепті.

Продукти на аджику
Продукти на аджику

Інгредієнти для аджики

  • пекучий перець чилі червоного кольору – 1 кг;
  • солодкий (болгарський) перець – 1 кг
  • часник -1 кг (вже очищений);
  • горіхи волоські – 1 склянка з верхом) волоських горіхів  (склянка для заміру взята на об’єм 250 мл)
  • чорний перець горошком – 1 пачка (20) г;
  • духмяний перець (горошком) – 1 пачка (20 г);
  • насіння кропу – пів склянки;
  • мускатний горіх – 8 г або пів столової ложки;
  • приправа хмелі-сунелі – 3 пачки по 30 г;
  • коріандр в зернах (горошок) – 3 пачки по 20 г;
  • сіль кам’яна не йодована, не ароматизована! – 450 грамів.

За бажанням перці та коріандр горошком можна замінити вже помеленими з магазину.

Що нам знадобиться для приготування аджики

  • Гумові рукавички
  • Кавомолка
  • М’ясорубка
  • Велика миска або каструля

Стерилізовані банки з кришками невеликого розміру для зберігання аджики.

Покроковий рецепт приготування аджики без варки з двох видів перцю, часнику та спецій

Нагадаємо, що кількість продуктів вказана для часнику без лушпиння, перці без плодоніжок – солодкий виймаємо насіння, а в чилі залишаємо його.

  1. Підготовлений солодкий (болгарський) перець ріжемо на скибки або на шматки довільної форми.
  2. В перцю чилі слід видалити плодоніжки, але насіння краще залишити, можна половину зі стручка. При роботі з перцем чилі слід вдягати гумові рукавички. Також категорично не можна терти очі, витирати губи тощо, щоб не вразити слизову оболонку.
  3. Духмяний і чорний перець слід перемолоти на кавомолці. (Можна брати й мелений перець, але перебитий горошок буде більш духмяним).
  4. На кавомолці перемелюємо 0,5 склянки насіння кропу та 3 пачки коріандру. Й ми отримуємо чудово заправку з чорного та духмяного перцю, коріандру та насіння кропу.
  5. Всі інші інгредієнти: перець чилі та солодкий (болгарський) перець, волоські горіхи (додаємо поступово до кожного інгредієнту), часник, перемелюємо через м’ясорубку у велику миску чи каструлю. Чергувати овочі можна довільно за вашим бажанням.
  6. В отриману суміш додаємо всі спеції: пів столової ложки мускатного горіха й 3 пачки хмелі-сунелі, а потім суміш спецій, яку ми підготували раніше.
  7. Зверху додаємо сіль кам’яну (не йодовану!) 450 г, а потім все ретельно перемішуємо до однорідності.
  8. Далі накриваємо миску (каструлю) з майбутньою аджикою кришкою з дірочкою чи залишаємо невелику шпаринку.
  9. Суміш перців та часнику слід залишити при кімнатній температурі на 10 днів, щоденно ретельно перемішуючи. За декілька днів наша аджика стане трішки темнішого кольору.
  10. Через 10 днів готову аджику треба розкласти у стерилізовані баночки трошки притамбовувати. Рекомендується брати банки невеликого об’єму, щоб зручніше було використовувати.

Аджика без варки з двох видів перцю, часнику та суміші приправ може зберігатися рік в холодильнику або в іншому прохолодному місці.

Здається, що приготування цієї аджики забере багато часу, але це не так. Підготовка овочів та всі кроки перемелювання та змішування це приблизно півтори-дві години. А потім лише залишиться перемішувати аджику, поки вона настоюється, і це займає всього декілька секунд

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=eZ4jmc7aCP8

Смачного!

Рецепт на зиму: лечо зі солодкого перцю та помідорів

Ви не можете копіювати текст