ГоловнаСмачногоАджика на зиму без варки з перців, часнику та волоських горіхів

Аджика на зиму без варки з перців, часнику та волоських горіхів

Ця аджика з перців та часнику потребує певного часу для приготування (буде настоюватися), але результат перевершить всі ваші очікування. Отже покроковий рецепт підкаже, як готується аджика без варки на зиму з двох видів перців, часнику та приправ

Інгредієнти для аджики без варки з перців та часнику

В рецепті вказана вага очищених овочів (обидва види перцю) й часник. Щоб ця аджика була смачною, не можна змінювати кількість продуктів, всі інгредієнти повинні бути в тій кількості, як вказано в рецепті.

Продукти на аджику
Продукти на аджику

Інгредієнти для аджики

  • пекучий перець чилі червоного кольору – 1 кг;
  • солодкий (болгарський) перець – 1 кг
  • часник -1 кг (вже очищений);
  • горіхи волоські – 1 склянка з верхом) волоських горіхів  (склянка для заміру взята на об’єм 250 мл)
  • чорний перець горошком – 1 пачка (20) г;
  • духмяний перець (горошком) – 1 пачка (20 г);
  • насіння кропу – пів склянки;
  • мускатний горіх – 8 г або пів столової ложки;
  • приправа хмелі-сунелі – 3 пачки по 30 г;
  • коріандр в зернах (горошок) – 3 пачки по 20 г;
  • сіль кам’яна не йодована, не ароматизована! – 450 грамів.

За бажанням перці та коріандр горошком можна замінити вже помеленими з магазину.

Що нам знадобиться для приготування аджики

  • Гумові рукавички
  • Кавомолка
  • М’ясорубка
  • Велика миска або каструля

Стерилізовані банки з кришками невеликого розміру для зберігання аджики.

Покроковий рецепт приготування аджики без варки з двох видів перцю, часнику та спецій

Нагадаємо, що кількість продуктів вказана для часнику без лушпиння, перці без плодоніжок – солодкий виймаємо насіння, а в чилі залишаємо його.

  1. Підготовлений солодкий (болгарський) перець ріжемо на скибки або на шматки довільної форми.
  2. В перцю чилі слід видалити плодоніжки, але насіння краще залишити, можна половину зі стручка. При роботі з перцем чилі слід вдягати гумові рукавички. Також категорично не можна терти очі, витирати губи тощо, щоб не вразити слизову оболонку.
  3. Духмяний і чорний перець слід перемолоти на кавомолці. (Можна брати й мелений перець, але перебитий горошок буде більш духмяним).
  4. На кавомолці перемелюємо 0,5 склянки насіння кропу та 3 пачки коріандру. Й ми отримуємо чудово заправку з чорного та духмяного перцю, коріандру та насіння кропу.
  5. Всі інші інгредієнти: перець чилі та солодкий (болгарський) перець, волоські горіхи (додаємо поступово до кожного інгредієнту), часник, перемелюємо через м’ясорубку у велику миску чи каструлю. Чергувати овочі можна довільно за вашим бажанням.
  6. В отриману суміш додаємо всі спеції: пів столової ложки мускатного горіха й 3 пачки хмелі-сунелі, а потім суміш спецій, яку ми підготували раніше.
  7. Зверху додаємо сіль кам’яну (не йодовану!) 450 г, а потім все ретельно перемішуємо до однорідності.
  8. Далі накриваємо миску (каструлю) з майбутньою аджикою кришкою з дірочкою чи залишаємо невелику шпаринку.
  9. Суміш перців та часнику слід залишити при кімнатній температурі на 10 днів, щоденно ретельно перемішуючи. За декілька днів наша аджика стане трішки темнішого кольору.
  10. Через 10 днів готову аджику треба розкласти у стерилізовані баночки трошки притамбовувати. Рекомендується брати банки невеликого об’єму, щоб зручніше було використовувати.

Аджика без варки з двох видів перцю, часнику та суміші приправ може зберігатися рік в холодильнику або в іншому прохолодному місці.

Здається, що приготування цієї аджики забере багато часу, але це не так. Підготовка овочів та всі кроки перемелювання та змішування це приблизно півтори-дві години. А потім лише залишиться перемішувати аджику, поки вона настоюється, і це займає всього декілька секунд

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=eZ4jmc7aCP8

Смачного!

Рецепт на зиму: лечо зі солодкого перцю та помідорів

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст