ГоловнаСмачногоЛечо з помідорів, солодкого перцю, цибулі та моркви на зиму

Лечо з помідорів, солодкого перцю, цибулі та моркви на зиму

Цей рецепт лечо дозволяє приготувати чудову закуску на зиму, а ще отримати чудовий маринад, з якого можна робити закрутки, а потім використовувати для тушкування. В середньому виходить 4 банки лечо по 0,5 л та 2 банки по 0,7 літра, та ще баночки з маринадом. На приготування знадобиться близько 3 годин

Інгредієнти для лечо з помідорів, солодкого перцю, цибулі та моркви

Приготування лечо на зиму з перцю та помідорів

Заздалегідь підготуйте банки для закруток, провівши стерилізацію зручним для вас способом.

Продукти на лечо

  • помідори – 3 кг;
  • морква – 1 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • перець солодкий (в народі болгарський) – 1 кг;
  • вода – 200 мл;
  • олія – 1,5 склянки;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • сіль – 90 гр, але враховуємо її солоність;
  • оцтова есенція 70% – 1 столова ложка.

Зауважимо щодо солі. Сіль, як відомо, буває різної солоності, тому радимо при приготуванні маринаду, покласти трошки менше солі. А коли будете готувати лечо на останніх етапах приготування, скуштуйте й за потреби підсоліть.

Щоб салат лечо був вдалим, потрібно використовувати тільки свіжі овочі, які не перезріли. Для лечо рекомендується брати перець товстостінний, соковитий, тоді і лечо вийде особливо смачним.

Покроковий рецепт лечо з помідорів, солодкого перцю, цибулі та моркви на зиму

На приготування лечо ви витратите приблизно 3 години. Слідування рецепту допоможе отримати чудовий смак

  1. Всі овочі треба помити й почистити, видалити плодоніжки та насіння з перцю.
  2. Овочі нарізаємо соломкою близько 0,5-0,7 см:
  • моркву можна натерти на «корейську» тертку;
  • помідори нарізаємо скибочками або крупними квадратами.

3. Готуємо маринад

  • в каструлю чи іншу ємність виливаємо воду та додаємо цукор, сіль (можна не всю), олію й при закипанні додаємо оцтову есенцію;
  • після закипання маринад кип’ятимо на невеликому вогні ще близько 4-5 хвилин  й постійно помішуємо.

4. Після чого додаємо овочі й кожен раз! після додавання, суміш доводимо до кипіння:

  • спочатку додаємо порізану цибулю;
  • потім моркву;
  • далі черга за солодким перцем;
  • в останню чергу додаємо помідори й доводимо до кипіння. Зараз можна перевірити суміш на сіль й за потреби досолити.

5. Після закипання суміш варимо 20-30 хвилин на великому вогні, постійно перемішуючи. Час кипіння залежить від вашої плити, тому перевіряйте на готовність овочів, але слідкуйте, щоб вони не переварилися й не стали кашею.

6. Гарячу суміш розливаємо у стерилізовані банки приблизно по «плечі», а потім паличкою або ложкою втрамбовуйте овочі, випускаючи зайве повітря й потім докладайте овочі до самого верху. Майже з переливом.

7. Після чого банки закриваємо кришками чи закручуємо ключем наші закрутки.

Порада: при розливі лечо по банках, каструлю залишайте на плиті, щоб потім трошки підігрівати й закладати в банки гарячу суміш.

8. Закрутки з лечо перевертаємо на кришку, накриваємо теплою ковдрою до повного охолодження.

Зберігати банки слід в темному прохолодному місці. Лечо з помідорів, солодкого перцю, цибулі та моркви за цим рецептом може зберігатися понад рік.

Якщо овочі щільно утрамбовані, то може залишитися маринад, який не треба виливати. Господині діляться, що цей маринад буде в пригоді, якщо ваша родина любить тушковану капусту, але без моркви та цибулі та взагалі без жодних приправ. Тоді цей дуже запашний маринад якраз і прийде на поміч. За цим рецептом може вийти 2-3 баночки маринаду після приготування самого лечо.

Баклажани на зиму як гриби, покроковий рецепт

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст