Солодкі мариновані помідори мають ніжний смак і їх можна приготувати без стерилізації. Покроковий рецепт приготування допоможе зробити зимову заготовку швидко і легко. Як всі мариновані овочі, приготування відбувається в два етапи – готуємо маринад і потім вже закатуємо банки з помідорами. Солодкий смак помідорів, приготовлених за цим рецептом, обов’язково сподобається тим, хто не любить гострі чи солоні смаки.
Помідори мариновані солодкі без стерилізації на зиму: покроковий рецепт приготування
Як вже зазначалося, приготування включає 2 етапи, тому продукти готуємо на обидва – і для маринаду, і для закатки помідорів.
Для закрутки маринованих помідорів потрібно вибирати томати більш менш однакового розміру, невеликі. Дуже смачно готувати солодкі помідори – черрі. Сіль краще використовувати крупну – «Кам’яну». Не рекомендується використовувати сіль з різноманітними ароматичними травами – вони змінять смак і аромат солодких маринованих помідорів.
Інгредієнти:
- помідори – 3 кг;
- зонтики кропу – 6 шт.
Інгредієнти для маринаду на 1 л води:
- цукор – 100 г;
- сіль – 1 столова ложка;
- оцет 9% – 100 мл.
Помідори мариновані солодкі без стерилізації на зиму: покроковий рецепт приготування
- Помідори і зонтики кропу треба помити і обсушити.
- Помідори і кріп складаємо в сухі стерилізовані банки і заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо так на 10 хвилин.
- Потім воду з банок зливаємо у велику каструлю, даємо закипіти.
- В киплячу воду додаємо сіль, цукор і знову доводимо до кипіння.
- Як тільки маринад закипів, виливаємо його в наші банки з помідорами.
- Додаємо в банку оцет і одразу закриваємо стерильною кришкою.
- Зариті банки з помідорами перевертаємо, ставимо на кришку і даємо поступово охолонути під теплою ковдрою.
Зберігати такі помідори слід у прохолодному місці.
Ось такий простий рецепт приготування солодких маринованих помідорів, що не потребує додаткової стерилізації закатки.