Цікавий варіант зимової заготовки – помідори «в снігу» з часником. Така закрутка на зиму сподобається завдяки вдалому поєднанню ніжного смаку томатів з бадьорим смаком часнику і духмяної гірчиці. А покроковий рецепт допоможе без проблем зробити закрутки на зиму з помідорів. Назва «під снігом» завдячує часнику і гірчиці, які візуально створюють ефект, який нагадує сніг.
Помідори «в снігу» з часником: інгредієнти
Для консерваціїї за даним рецептом краще брати плоди томатів середнього розміру. Якщо закрутку робити у 2-літрових банках, ідеально підходять помідори-чері. Кількість помідорів дається орієнтовна, тому що залежить, скільки томатів поміститься у банку.
Отже
- помідори спілі – 2 кг;
- часник подрібнений – 3 чайні ложки;
- перець духмяний горошком – 6 шт.;
- зерна французької гірчиці – півтори чайної ложки;
- оцет 9% – 4 столові ложки;
- вода – півтора літри;
- цукор – 6-8 столових ложок (більш солодкі помідори – 6 ложок, менш солодкі – 8);
- сіль кам’яна – 3 столові ложки.
Помідори «в снігу» з часником: покроковий рецепт приготування смачної закрутки на зиму
- Помідори миємо, проколюємо у плодоніжки дерев’яною зубочисткою і складаємо томати у стерилізовану банку, щоб заповнити її повністю.
- Додаємо перец горошкомі заливаємо крутим окропом. Накриваємо кришкою приблизно на півгодини. В цей час готуємо маринад з цукром і сіллю у вказаній кількості.
- Після 30 хвилин виливаємо воду з помідорів і додаємо подрібнений часник, зерна гірчиці і оцет.
- Потім заливаємо їх киплячим маринадом і закатуємо банку ключем.
- Закатані банки ставимо на кришку і накриваємо ковдрою, щоб закрутки поступово охолоджувалися.
Примітка: спочатку залитий маринад може помутніти, якщо часник перебити у блендері. Якщо часник дрібнити ножем, тоді маринад залишається прозорим. Як тільки часниковий «сніг» осідає на червоних томатах, гостро-солодкий розсол станет чистим, як сльоза.
Смачного!
Помідори на зиму: цікаві рецепти зимової заготовки томатів
Як закрити зелені помідори по-грузинськи
Солоні (мочені) помідори за простим рецептом
Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок
Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні