Заготовки на зиму будуть дуже смакувати у холодну пору року. Солодкі мариновані помідори на зиму за даним рецептом, легко і швидко готувати. Даний рецепт надано з розрахунку на 3 банки об’ємом по 1 літр кожна.

Солодкі мариновані помідори на зиму: інгредієнти

помідори – 1,6 кг – 1,8 кг

для маринаду:

  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 1ст ложка (з гіркою);
  • цукор – 200 гр;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • перець чорний горошком – 5 шт.;
  • перець духмяний горошком – 5 шт.;
  • гвоздика – 3 бутона;
  • насіння кропу – пів чайної ложки;
  • оцет 9% – 100 мл.

Солодкі мариновані помідори на зиму: приготування

  1. Помідори промиваємо і обсушуємо рушником.
  2. Банки можна не стерилізувати (за можливості, краще зробити це, у мікрохвильовці не займе багато часу). Кришки потрібно прокип’ятити 5 хвилин. Головне, щоб банки були сухі і чисті.
  3. Помідори викладаємо у банки, попередньо, щоб томати не лопалися, проколюємо виделкою у плодоніжки.
  4. Обережно заливаємо помідори крутим кип’ятком, накриваємо стерильними кришками і залишаємо стояти 15 хвилин.
  5. Потім зливаємо воду із помідорів у каструлю – готуємо маринад. Ставимо на вогонь, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, чорний і духмяний перець, гвоздику і насіння кропу (за бажанням). Доводимо до кипіння і варимо  2 хвилини.
  6. Виключаємо вогонь і в останню мить додаємо оцет.
  7. Одразу заливаємо гарячим маринадом банки з помідорами.
  8. Закатуємо кришки і одразу перевертаємо банки, перевіряємо, щоб не потекло.
  9. Смачні помідори готові через півтора місяці можна вживати.

Смачного!