Заготовки на зиму будуть дуже смакувати у холодну пору року. Солодкі мариновані помідори на зиму за даним рецептом, легко і швидко готувати. Даний рецепт надано з розрахунку на 3 банки об’ємом по 1 літр кожна.
Які інгредієнти для закрутки солодких маринованих помідорів
помідори – 1,6 кг – 1,8 кг
для маринаду:
- вода – 1,5 л;
- сіль – 1ст ложка (з гіркою);
- цукор – 200 гр;
- лавровий лист – 3 шт.;
- перець чорний горошком – 5 шт.;
- перець духмяний горошком – 5 шт.;
- гвоздика – 3 бутона;
- насіння кропу – пів чайної ложки;
- оцет 9% – 100 мл.
Солодкі мариновані помідори на зиму: покроковий рецепт приготування
- Помідори промиваємо і обсушуємо рушником.
- Банки можна не стерилізувати (за можливості, краще зробити це, у мікрохвильовці не займе багато часу). Кришки потрібно прокип’ятити 5 хвилин. Головне, щоб банки були сухі і чисті.
- Помідори викладаємо у банки, попередньо, щоб томати не лопалися, проколюємо виделкою у плодоніжки.
- Обережно заливаємо помідори крутим кип’ятком, накриваємо стерильними кришками і залишаємо стояти 15 хвилин.
- Потім зливаємо воду із помідорів у каструлю – готуємо маринад. Ставимо на вогонь, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, чорний і духмяний перець, гвоздику і насіння кропу (за бажанням). Доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини.
- Виключаємо вогонь і в останню мить додаємо оцет.
- Одразу заливаємо гарячим маринадом банки з помідорами.
- Закатуємо кришки і одразу перевертаємо банки, перевіряємо, щоб не потекло.
- Смачні помідори готові через півтора місяці можна вживати.