ГоловнаСмачногоРецепт засолки баклажанів на зиму з консервацією і без консервації

Рецепт засолки баклажанів на зиму з консервацією і без консервації

Закуска з баклажанів – це смачна страва, яку люблять всі українці. Рецепт засолки баклажанів на зиму з консервацією і без консервації дозволить вибрати свій варіант. Або ж можна приготувати баклажани за обома рецептами і мати різний смак зимової заготовки. Що важливо – дані рецепти не потребують надто багато зусиль під час приготування.

Рецепт засолки сирих баклажанів на зиму без консервації

Даний рецепт дуже простий, кількість баклажанів можна брати на свій розсуд.  В рецепті вказані пропорції. Отже, готуємо

Покроковий рецепт соління баклажанів

  1. Молоді баклажани промити, видалити плодоніжки, прокип’ятити 15 хв. в розсолі (2 столові ложки солі на 1 літр води). Швидко охолодити в холодній воді (можна додати лід).
  2. Викладаємо баклажан на дошку, робимо надріз вздовж овочу, розгортаємо баклажан.
  3. Зверху на розрізаний баклажан треба поставити гніт (наприклад, ємність з водою), щоб видалити зайву рідину.
  4. Таким чином підготовлені баклажани (розрізані і «віджаті» під гнітом), щільно складаємо в
  5. Емальовану ємність, пересипаючи шари баклажанів товченим часником, меленим перцем (не надто багато, щоб не перегострити!).
  6. Готуємо розсіл з розрахунку на 1 літр води:
    • сіль 70 г;
    • лавровий лист -2-3 шт.;
    • духмяний перець горошком – 5-6 шт.
  7. Воду зі спеціями потрібно закип’ятити і готовий розсіл остудити
  8. Баклажани заливаємо холодним розсолом, накриваємо листом капусти або можна накрити чистою серветкою, яку заздалегідь прокип’ятили.
  9. Зверху треба покласти дерев’яний круг або тарілку і поставити гніт.

Через півтора місяці солоні баклажани без консервації будуть готові.

Солоні баклажани можна додавати до інших страв. А можна порізати баклажани на шматочки, присипати зеленню і подрібненим часником або цибулькою і подавати до столу.

Рецепт засолки баклажанів на зиму з томатами і болгарським перцем з консервацією

Консервація баклажанів за цим рецептом сподобається додатковими смаками, які додадуть перець і помідори.

Інгредієнти для засолки сирих баклажанів з овочами

  • баклажани – 3 кг;
  • перець солодкий – 3-4 шт.;
  • помідори червоні – 3-4 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт. середнього розміру;
  • морква – 2-3 шт. великі;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • олія – 1,5 склянки.

Покроковий рецепт соління баклажанів з овочами і консервація їх на зиму

  1. Овочі помити, почистити, видалити насіння з перцю.
  2. Молоді баклажани нарізати кружальцями ( приблизно до 1 см), пересипати сіллю і залишити пускати сік (приблизно 3 години).
  3. В цей час шаткуємо моркву, перець нарізаємо кружальцями, цибулю ріжемо кільцями, помідори розрізаємо на 4 частини.
  4. Всі овочі окремо обсмажуємо на олії, а потім перемішати, в нас вийде овочева суміш.
  5. Баклажани виймаємо з розсолу, складаємо шарами в банки і заливаємо підготовленою овочевою сумішшю.
  6. Банки з баклажанами ставимо стерилізувати у каструлю, поклавши на дно рушник, приблизно 15 хвилин.
  7. Після закриваємо банки, накриваємо ковдрою і поступово охолоджуємо. Банки не треба перевертати.

Зберігати в холодильнику.

Смачного!

Рецепти баклажанів на зиму і для вживання

Консервація баклажанів на зиму: 3 рецепти

Рецепт гострої закуски з маринованих баклажанів

Низькокалорійна паста з баклажанів

Баклажани у сметанно-томатному соусі

Рецепт баклажанів з цибулею

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст