Вживання сезонних продуктів – запорука отримання організмом необхідних речовин. При цьому можна готувати дуже смачні страви. Покроковий рецепт підкаже, як швидко і легко приготувати баклажани у сметанно-томатному соусі. Це смачна страва для всієї родини, яку можна їсти як гарячою, так і охолодженою
Баклажани у сметанно-томатному соусі: інгредієнти
Для приготування страви, знадобляться:
- баклажани – 2 шт. (великі);
- цибуля – 2 шт.;
- помідор – 1 шт. (великий);
- свіжий кріп або інша зелень за смаком;
- сіль і спеції за смаком;
- за бажанням твердий тертий сир для присипання – 2 столові ложки.
Для приготування соусу знадобляться:
- сметана – півсклянки;
- борошно – 2 столові ложки;
- вершкове масло для тушкування.
Баклажани у сметанно-томатному соусі: покроковий рецепт приготування
- Баклажани помити, порізати кружальцями і замочити у підсоленій воді на 30 хвилин.
- Поки баклажани відмокають, готуємо овочі: треба помити помідор, порізати його маленькими кубиками, зелень помити і подрібнити, цибулю слід почистити і порізати на півкільцями.
- Відмочені у воді баклажани обсушуємо від води і обвалюємо у борошні та обжарюємо кружальця з двох боків.
- Напівкільця цибулі припускаємо на пательні до золотавого кольору.
- У ємність треба покласти шарами баклажани – цибулю – баклажани.
- Кубики томатів тушкуємо на вершковому маслі, коли вони стануть м’якими, додаємо сметану, зелень і підсолюємо.
- Отриманий томатно-сметанний соус тушкуємо близько 5 хвилин. За бажанням можна додати спеції.
- Отриманим соусом заливаємо баклажани з цибулею, ставимо у духовку ще на 5 хвилин. Якщо Ви любите сир, можна притрусити ним перед тим, як запікати.