Прости рецепт низькокалорійної баклажанової пасти сподобається тим, хто знаходиться на дієті або на обмежує себе у вживанні калорійної їжі. Адже в 100 грамах цієї пасти міститься всього 64,07 Ккал.
Низькокалорійна баклажанова паста: інгредієнти
- баклажани – 2-3 штуки (невеликого розміру);
- волоські горіхи – 40 гр;
- часник – 1 зубчик;
- сіль і спеції за смаком.
Низькокалорійна баклажанова паста: приготування
- Розігріваємо духовку до +180 °C.
- Баклажани потрібно проштрикнути виделкою і декількох місцях.
- Кладемо баклажани на деко, застелене пергаментним папером і запікаємо 20-30 хвилин.
- Готові баклажани виймаємо з духовки і кладемо у звичайний пакет на 5 хвилини.
- Знімаємо шкірку баклажану.
- Кладемо м’якоть баклажану, часник, сіль і спеції у блендер і перебиваємо.
- Додаємо волоські горіхи, які попередньо подрібнили за допомогою кавомолки.
- Перемішуємо до рівномірного стану пасти і складаємо у скляну посудину.
- Наша низькокалорійна баклажанова паста готова до вживання.
Для смаку перед вживанням можна додати подрібнену зелень.