Прости рецепт низькокалорійної баклажанової пасти сподобається тим, хто знаходиться на дієті або на обмежує себе у вживанні калорійної їжі. Адже в 100 грамах цієї пасти міститься всього 64,07 Ккал.

Низькокалорійна баклажанова паста: інгредієнти

  • баклажани – 2-3 штуки (невеликого розміру);
  • волоські горіхи – 40 гр;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль і спеції за смаком.

Низькокалорійна баклажанова паста: приготування

  1. Розігріваємо духовку до +180 °C.
  2. Баклажани потрібно проштрикнути виделкою і декількох місцях.
  3. Кладемо баклажани на деко, застелене пергаментним папером і запікаємо 20-30 хвилин.
  4. Готові баклажани виймаємо з духовки і кладемо у звичайний пакет на 5 хвилини.
  5. Знімаємо шкірку баклажану.
  6. Кладемо м’якоть баклажану, часник, сіль і спеції у блендер  і перебиваємо.
  7. Додаємо волоські горіхи, які попередньо подрібнили за допомогою кавомолки.
  8. Перемішуємо до рівномірного стану пасти і складаємо у скляну посудину.
  9. Наша низькокалорійна баклажанова паста готова до вживання.

Для смаку перед вживанням можна додати подрібнену зелень.

Смачного!