Ми звикли заправляти салати соусом майонез. Проте він досить калорійний, тому багатьом сподобається рецепт приготування заправок, які будуть менш калорійними, але смачними. Замінюємо соус майонез на заправку з авокадо і готуємо за простим покроковим рецептом.
Заправка з авокадо, покроковий рецепт соусу
Завдяки своєму ніжному смаку і кремовій текстурі, авокадо може стати несподіваною і дуже корисною заміною майонезу. Потрібно просто вибрати досить стиглий плід і розім’яти виделкою з додаванням спецій і невеликої кількості овочевого бульйону (або звичайної кип’яченої води) до отримання пасти.
Заправка з авокадо, інгредієнти:
- авокадо – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- сік половинки лайму;
- зелень – 1 чайна ложка подрібненої;
- сіль – 1/3 чайної ложки;
- чорний перець – ¼ чайної ложки (бажано, свіжозмелений);
- кип’ячена вода (або овочевий бульйон) – 60 мл.
Заправка з авокадо: приготування
- З авокадо ложкою виймаємо м’якоть з авокадо
- Часник чистим і дрібнимо ножем.
- Зелень миємо, обсушуємо і дрібними спочатку ножем.
- Потім всі інгредієнти складаємо у блендера і подрібнюємо до однорідної маси.
- В отриману масу потроху додаємо воду (овочевий бульйон) до отримання бажаної консистенції.
Авокадо відмінно поєднується в салатах з рибою, яйцями і овочами. Він досить калорійний – 160 калорій на 100 грамів, але жирні кислоти, які він містить, підуть тільки на користь. Також авокадо містить інші цінні речовини: залізо, мідь, магній, кальцій і калій. В одній столовій ложці заправки з авокадо близько 32 калорій.