ГоловнаСмачногоКонсервація огірків на зиму на 3 літрову банку: рецепт солодких огірків з...

Консервація огірків на зиму на 3 літрову банку: рецепт солодких огірків з морквою

Даний рецепт консервації огірків сподобається тим, кому до смаку солодкуватий присмак. Й за цієї умови навіть діти можуть поласувати огірочками. Тож до вашої уваги рецепт солодких огірків з морквою й ця консервація огірків на 3 літрову банку на зиму може стати  цікавим експериментом, який ви вирішите використовувати й надалі

Консервація огірків на зиму: рецепт солодких огірків з морквою, інгредієнти на 3 літрову банку

Можете сміливо брати великий баняк, тому що такі помідори смакуватимуть практично всім. тож і розходитися вони будуть дуже швидко.

На трилітрову банку консервації на зиму нам знадобляться наступні продукти:

  • огірки – 1,5 кг;
  • вода – 1, 5 л;
  • морква – 1 шт невеликого розміру;
  • часник – 2-3 зубчики часнику;
  • цукор – 6 ст. ложки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • оцет 9% – 7 ст. ложок;
  • кріп – 3 зонтики;
  • листя хріну – 1 шт. середнього розміру;
  • смородина – 1-2 великі листки
  • вишня – 2-3 листочки;
  • перець горошок – 2-3 горошини;
  • гвоздика – 1 шт.

Консервація огірків на 3 літрову банку на зиму: рецепт солодких огірків з морквою, приготування

Для закруток слід вибирати цілі огірки, без пошкоджень, бажано більш менш однакового розміру

Скільки брати помідорів на 3 літрову банку, а скільки огірків для консервації

  1. Добре простерилізувати банки та кришки під консервування.
  2. Помити й просушити рушником огірки, помити листя (хріну, смородини, вишні) і моркву.
  3. На дно стерилізованих банок потрібно покласти порізану на довгі смужки моркву, часник, кріп і листя рослин. Потім кладемо підготовлені огірки.
  4. Заливаємо окропом (100°C) та накриваємо стерилізованими кришками. Залишаємо до повного охолодження води.
  5. Воду з банок, яка повністю охолола, переливаємо з банок у каструлю, кип’ятимо.
  6. Після закипання води додаємо у каструлю цукор і сіль, і варимо до їх повного розчинення на повільному вогні.
  7. В кожну банку додаємо оцет і потім додаємо готовий маринад з каструлі.
  8. Після додавання маринаду, закриваємо банки кришками (обов’язково повторно простерилізуйте їх) і закриваємо ключем для консервації.
  9. Ставимо банки на кришку і накриваємо теплою ковдрою до їх повного охолодження.

Огірки, приготовлені за даним рецептом, можна їсти, як закуску і можна використовувати для приготування салатів.

Корисні поради

За цими посиланнями можна дізнатися, як в різних умовах можна стерилізувати банки для консервації. Також, до уваги пропонуються декілька рецептів зимових заготовок огірків, які можуть бути в пригоді у розпалі сезону закруток

Як стерилізувати банки різними способами

Мариновані огірки будуть готові всього за 15 хвилин за простим рецептом

Покроковий рецепт підкаже, як приготувати хрусткі огірки на зиму

Огірки по-корейські на зиму

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст