Даний рецепт консервації огірків сподобається тим, кому до смаку солодкуватий присмак. Й за цієї умови навіть діти можуть поласувати огірочками. Тож до вашої уваги рецепт солодких огірків з морквою й ця консервація огірків на 3 літрову банку на зиму може стати цікавим експериментом, який ви вирішите використовувати й надалі
Консервація огірків на зиму: рецепт солодких огірків з морквою, інгредієнти на 3 літрову банку
Можете сміливо брати великий баняк, тому що такі помідори смакуватимуть практично всім. тож і розходитися вони будуть дуже швидко.
На трилітрову банку консервації на зиму нам знадобляться наступні продукти:
- огірки – 1,5 кг;
- вода – 1, 5 л;
- морква – 1 шт невеликого розміру;
- часник – 2-3 зубчики часнику;
- цукор – 6 ст. ложки;
- сіль – 2 ст. ложки;
- оцет 9% – 7 ст. ложок;
- кріп – 3 зонтики;
- листя хріну – 1 шт. середнього розміру;
- смородина – 1-2 великі листки
- вишня – 2-3 листочки;
- перець горошок – 2-3 горошини;
- гвоздика – 1 шт.
Консервація огірків на 3 літрову банку на зиму: рецепт солодких огірків з морквою, приготування
Для закруток слід вибирати цілі огірки, без пошкоджень, бажано більш менш однакового розміру
Скільки брати помідорів на 3 літрову банку, а скільки огірків для консервації
- Добре простерилізувати банки та кришки під консервування.
- Помити й просушити рушником огірки, помити листя (хріну, смородини, вишні) і моркву.
- На дно стерилізованих банок потрібно покласти порізану на довгі смужки моркву, часник, кріп і листя рослин. Потім кладемо підготовлені огірки.
- Заливаємо окропом (100°C) та накриваємо стерилізованими кришками. Залишаємо до повного охолодження води.
- Воду з банок, яка повністю охолола, переливаємо з банок у каструлю, кип’ятимо.
- Після закипання води додаємо у каструлю цукор і сіль, і варимо до їх повного розчинення на повільному вогні.
- В кожну банку додаємо оцет і потім додаємо готовий маринад з каструлі.
- Після додавання маринаду, закриваємо банки кришками (обов’язково повторно простерилізуйте їх) і закриваємо ключем для консервації.
- Ставимо банки на кришку і накриваємо теплою ковдрою до їх повного охолодження.
Огірки, приготовлені за даним рецептом, можна їсти, як закуску і можна використовувати для приготування салатів.
Корисні поради
За цими посиланнями можна дізнатися, як в різних умовах можна стерилізувати банки для консервації. Також, до уваги пропонуються декілька рецептів зимових заготовок огірків, які можуть бути в пригоді у розпалі сезону закруток
Як стерилізувати банки різними способами
Мариновані огірки будуть готові всього за 15 хвилин за простим рецептом
Покроковий рецепт підкаже, як приготувати хрусткі огірки на зиму