Заготівля огірків передбачає різні рецепти – це можуть бути мариновані огірки, консервовані, огірки можна солити в діжках. всі вони мають свій особливий смак. оригінальний рецепт зі смородиновим соком і томатним соком допоможе отримати надзвичайно смачні хрусткі мариновані огірки на зиму.
Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим соком
Особливість цього рецепту – огірки маринуються у смородиновому соку. Також, тут взагалі не використовується оцет. Після закрутки огірки матимуть легкий рожевий відтінок від смородинового соку.
Інгредієнти для маринування огірків у смородиновому соку
Кількість продуктів дана з розрахунку (в середньому) на 2 літрову банку. Сіль краще використовувати кам’яну. Для цієї закрутки на зиму краще брати маленькі огірки.
Отже, які продукти потрібні
- огірки – 1 кг;
- смородиновий сік – 0,5 л;
- вода – 0,5 л
- сіль (в залежності від розміру: для маленьких огірків – 1,5 столові ложки, для великих огірків – 2 столові ложки;
- цукор – 1 чайна ложка;
- спеції і прянощі – за смаком.
Рецепт приготування хрустких огірків у смородинному соку
- Огірки треба помити, обдати окропом.
- Складаємо огірки у стерилізовану банку, пересипаючи прянощами (спеціями).
- Банку з огірками залити окропом, прикрити кришками і залишити на 3-5 хвилин.
- Половину води з банки виливаємо, а другу половину цієї води виливаємо у каструлю.
- До води додаємо смородиновий сік, цукор, сіль і доводимо до кипіння.
- Готовим розсолом треба залити банку з огірками і закрутити (закатати ключем).
- Банку з маринованими огірками перевертаємо (ставимо на кришку) і поступово охолоджуємо під теплою ковдрою.
Хрусткі мариновані огірки зі смородиною (соком) слід зберігати в прохолодному місці, наприклад, в погребі або на балконі.
Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт з томатним соком
Наступний варіант, який запропонували 2 рецепти – це використання томатного соку для маринування огірків
Цей покроковий рецепт також дає розкладку продуктів з розрахунку на 2 літрову банку (або можна для зручності взяти дві однолітрові банки). В даному рецепті ми не використовуємо оцет.
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг;
- помідори – 1 кг (можна використати 1 л натурального томатного соку);
- сіль – 1 столова ложка (з верхом);
- цукор – 1 столова ложка;
- аспірин – 1 пігулка;
- лимонна кислота на кінчику ножа;
- тархун (естрагон),
- часник,
- кріп,
- петрушка,
- листочки чорної смородини 2-3 шт.;
- за бажанням можна додати стільки ж листочків вишні.
Рецепт приготування хрустких огірків у томатному соку
- Всі овочі та зелень треба помити.
- Спочатку почнемо готувати заправку: помідори треба обдати окропом, зняти шкірку, м’якоть пропустити через м’ясорубку.
- Томати ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор і варимо близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
- Поки готується наша заправка з томатного соусу, треба у киплячій воді бланшувати огірки 30-60 секунд (залежно від розміру того, який розмір огірків, що ви взяли для маринування – чим більше розмір огірка, тим довше).
- У підготовлені стерилізовані банки на дно викладаються приправи.
- Потім викладаємо огірки, щоб вони були щільно притиснуті один до одного.
- Заливаємо в банку з огірками киплячу томатну пасту, додаємо аспірин і лимонну кислоту, закатуємо банки ключем для консервації.
- Даємо охолонути огіркам в томатному соку під ковдрою – банки перевертати НЕ треба.
Зберігати хрусткі мариновані огірки слід в прохолодному місці. Можна поставити в льох, якщо ви живете в селі чи на дачі. У квартирі це зазвичай балкон.
Томатна заправка надасть нашим огіркам ніжний і незвичайний смак.