ГоловнаСмачногоХрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим і томатним соком

Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим і томатним соком

Улюблений рецепт зимової заготовки огірків є у кожної господині. Пропонується спробувати рецепт зі смородиновим і томатним соком, щоб законсервувати мариновані огірки на зиму. Додаткові інгредієнти додадуть оригінального смаку таким закруткам огірків. Запропоновані рецепти не мають у своєму складі оцту.

Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим соком

Особливість цього рецепту – огірки маринуються у смородиновому соку. Також, тут взагалі не використовується оцет. Після закрутки огірки матимуть легкий рожевий відтінок від смородинового соку.

Інгредієнти для маринування огірків у смородиновому соку

Кількість продуктів дана з розрахунку (в середньому) на 2 літрову банку. Сіль краще використовувати кам’яну. Для цієї закрутки на зиму краще брати маленькі огірки.

Отже, які продукти потрібні

  • огірки – 1 кг;
  • смородиновий сік – 0,5 л;
  • вода – 0,5 л
  • сіль (в залежності від розміру: для маленьких огірків – 1,5 столові ложки, для великих огірків – 2 столові ложки;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • спеції і прянощі – за смаком.

Рецепт приготування хрустких огірків у смородинному соку

  1. Огірки треба помити, обдати окропом.
  2. Складаємо огірки у стерилізовану банку, пересипаючи прянощами (спеціями).
  3. Банку з огірками залити окропом, прикрити кришками і залишити на 3-5 хвилин.
  4. Половину води з банки виливаємо, а другу половину цієї води виливаємо у каструлю.
  5. До води додаємо смородиновий сік, цукор, сіль і доводимо до кипіння.
  6. Готовим розсолом треба залити банку з огірками і закрутити (закатати ключем).
  7. Банку з маринованими огірками перевертаємо (ставимо на кришку) і поступово охолоджуємо під теплою ковдрою.

Хрусткі мариновані огірки зі смородиною (соком) слід зберігати в прохолодному місці, наприклад, в погребі або на балконі.

Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт з томатним соком

Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт з томатним соком

Цей покроковий рецепт також дає розкладку продуктів з розрахунку на 2 літрову банку (або можна для зручності взяти дві однолітрові банки). В даному рецепті ми не використовуємо оцет.

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг;
  • помідори – 1 кг (можна використати 1 л натурального томатного соку);
  • сіль – 1 столова ложка (з верхом);
  • цукор – 1 столова ложка;
  • аспірин – 1 пігулка;
  • лимонна кислота на кінчику ножа;
  • тархун (естрагон),
  • часник,
  • кріп,
  • петрушка,
  • листочки чорної смородини 2-3 шт.;
  • за бажанням можна додати стільки ж листочків вишні.

Рецепт приготування хрустких огірків у томатному соку

  1. Всі овочі і зелень треба помити.
  2. Спочатку почнемо готувати заправку: помідори треба обдати окропом, зняти шкірку, м’якоть пропустити через м’ясорубку.
  3. Томати ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор і варимо на 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Поки готується наша заправка з томатного соусу, треба у киплячій воді бланшувати огірки 30-60 секунд (в залежності від розміру огірочків – чим більше, тим довше).
  5. У підготовлені стерилізовані банки на дно викладаються приправи.
  6. Потім викладаємо огірки, щоб вони були щільно притиснуті один до одного.
  7. Заливаємо в банку х огірками киплячу томатну пасту, додаємо аспірин і лимонну кислоту, закатуємо банки ключем для консервації.
  8. Даємо охолонути огіркам в томатному соку під ковдрою – банки перевертати НЕ треба.

Зберігати хрусткі мариновані огірки слід зберігати в прохолодному місці.

Томатна заправка надасть нашим огіркам ніжний і незвичайний смак.

Смачного!

Як стерилізувати банки різними способами

Огірки по-корейські на зиму

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст