ГоловнаСмачногоХрумкі огірки з кетчупом Чилі, покроковий рецепт на три 1 літрові банки

Хрумкі огірки з кетчупом Чилі, покроковий рецепт на три 1 літрові банки

Готуючи страви на зиму ми використовуємо різні рецепти. Покроковий рецепт підкаже, як приготувати хрумкі огірки з кетчупом Чилі, що зробить нашу закуску гостренькою і пікантною. В даному рецепті вказані точні пропорції та інгредієнти для консервація огірків з розрахунку на три літрові банки. Рецепт огірків з кетчупом Чилі на 1 літр легко транспортується – поділіть кількість продуктів на 3 і готуйте.

Інгредієнти для приготування закуски на зиму – хрумкі огірки з кетчупом Чилі

Інгредієнти для приготування закуски на зиму – хрумкі огірки з кетчупом Чилі
Огірки з кетчупом чилі, інгредієнти

Багатьом подобаються гострі огірки і тому даний рецепт з додаванням гострого перцю Чилі може стати в нагоді підчас консервації огірків на зиму. Дана кількість продуктів з розрахунку приблизно на 3 літрові банки. Якщо консервуєте літрову банку, відповідно пропорційно зменшуйте кількість інгредієнтів (поділити на 3)

Інгредієнти

  • огірки невеликі – 1,5 кг;
  • кетчуп Чилі –  300 г;
  • вода питна (можна кип’ячену) – 1 л;
  • сіль кам’яна – 2 ст. ложки;
  • цукор – 200 г;
  • оцет (9%) – 180 г;
  • лавровий лист – 1-2 шт. (на літрову банку);
  • перець чорний горошок – 8-10 шт. на банку;
  • часник – за бажанням;
  • «Букет для консервації» з розрахунку на 1 літрову банку: 1 парасолька кропу, 2 листочки вишні, лист хрону (або половину, якщо великий), 2 листочки смородини.

До початку приготування слід провести підготовчі роботи: простерилізувати банки зручним способом та підготувати огірки.

Підготовка огірків: огірки помити, замочити в холодній воді на 2-3 години. Потім зливаємо воду, промиваємо огірки проточною водою та можна почанати готувати цю консервацію.

Покроковий рецепт приготування гострих хрумких огірків з кетчупом Чилі

Як вже зрозуміло, зірка цієї страви – гострий кетчуп Чилі.

  1. В кожну банку на дно кладемо зубчик часнику (або 2-3 пластинки), 1-2 лаврових листочки і 8-10 горошини перцю, 1 парасолька кропу, 2 листочки вишні, лист хрону (або половину, якщо великий), 2 листочки смородини
  2. Далі складаємо підготовлені огірки, щільно заповнюючи банку.
  3. Готуємо маринад: воду треба вилити в каструлю і довести до кипіння, додаємо всі інгредієнти: цукор, сіль, оцет і кетчуп Чилі. Коли маринад закипів, знімаємо з вогню.
  4. Отриманим маринадом заливаємо банки з огірками і прикриваємо кришками.
  5. В каструлю на дно кладемо серветку, ставимо банки, прикривши кришками (не закручуємо!) і наливаємо води «по вінця» банки, доводимо до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин.
  6. Виймаємо банки і закатуємо ключем для консервації чи закриваємо кришками з закруткою.

Закатані банки огірків перевертаємо до гори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Смачного!

Консервація огірків: рецепти

Різні рецепти огірків дозволять отримати новий смак консервованих овочів

Квашені огірки на зиму майже класичний рецепт

Рецепт квашених огірків на зиму в банках

Рецепт маринованих огірків на зиму

Огірки по-корейські смакують як закуска і як салат для зимової заготовки

Консервація огірків на зиму: рецепт солодких огірків з морквою

Хрусткі мариновані огірки на зиму, рецепт зі смородиновим і томатним соком

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст