Квашення – це процес соління і бродіння огірків одночасно. Рецепт квашених огірків на зиму в банках, який пропонується до вашої уваги, допоможе без проблем заквасити огірки. Це потребуватиме певного часу, але результат вас порадує.
Рецепт квашених огірків на зиму в банках: інгредієнти та необхідний посуд
Під час квашення огірків, коли відбувається процес бродіння, утворюється молочна кислота, яка має консервуючі властивості. Крім цього, вона надає огіркам пікантного присмаку.
Квашення огірків відбувається у 2 етапи. Нам знадобиться емальоване відро чи інша велика ємність, стерилізовані банки для консервації.
За даним рецептом можна брати як дрібні огірки, так і великі, бажано, щоб они були приблизно однакового розміру. Великі огірки перед закладкою в банки, потрібно буде порізати на однакові частини.
Інгредієнти
- огірки
- сіль
- цукор
- кріп
- листя хрону
- часник
- духмяний перець горошком
- гвоздика
- лавровий лист
- вода
Покроковий рецепт приготування квашених огірків на зиму в банках
1 етап
- Огірки миємо, складаємо у відро (або велику каструлю) і заливаємо чистою водою. На одне відро потрібно 4-5 л води і додаємо 1 склянку солі, щоб розсіл був достатньо солоним.
- Відро з огірками накриваємо тарілкою, щоб всі огірки були занурені у розсіл і залишаємо настоюватися 3-4 дні
Кожного дня огірки у відрі треба обережно перемішувати (огірки за цей час будуть змінювати колір з зеленого на темний).
2 етап
- У стерилізовані банки на дно складаємо часник, лавровий лист, гвоздику і духмяний перець та закладаємо огірки. Якщо у нас великі огірки, тоді ріжемо їх на більш менш однакові частини і складаємо в банку (не треба їх полоскати, щоб не змити розсіл).
Готуємо другий розсіл: на 1 л води додаємо 2 столові ложки цукру, кріп і листя хрену і кип’ятимо цю воду. - У банки з огірками заливаємо гарячий розсіл і ставимо в каструлю для стерилізації протягом 15 хвилин. Нагадаємо, що на дно каструлі, під банки, треба підкласти рушник чи серветку, щоб вони не лопнули.
- Після цього закриваємо огірки кришками, закатуємо ключем для консервації.
Зберігати такі огірки можна аж до наступного сезону в прохолодному місці, наприклад, в погребі або підвалі. Якщо такого приміщення немає, тоді у другий розсіл слід додати оцту або лимонної кислоти.
наші огірки готові. Отже, рецепт квашених огірків на зиму в банках, дозволить вам мати смачні і хрусткі огірки з пікантним смаком. Їх можна їсти як закуску, а можна додавати у страви, наприклад, в салат або у розсольник.
Смачного!
Рецепти огірків на зиму
Рецепт маринованих огірків на зиму
Огірки по-корейські смакують як закуска і як салат для зимової заготовки
Консервація огірків на зиму: рецепт солодких огірків з морквою