ГоловнаСмачногоРецепт квашених огірків на зиму в банках

Рецепт квашених огірків на зиму в банках

Квашення – це процес соління і бродіння огірків одночасно. Рецепт квашених огірків на зиму в банках, який пропонується до уваги, допоможе без проблем заквасити огірки. Це потребуватиме певного часу, але результат вас порадує.

Рецепт квашених огірків на зиму в банках: інгредієнти і необхідний посуд

Під час квашення огірків, коли відбувається процес бродіння, утворюється молочна кислота, яка має консервуючі властивості. Крім цього, вона надає огіркам пікантного присмаку.

Квашення огірків відбувається у 2 етапи. Нам знадобиться емальоване відро чи інша велика ємність, стерилізовані банки для консервації.

За даним рецептом можна брати як дрібні огірки, так і великі, бажано, щоб они були приблизно однакового розміру. Великі огірки перед закладкою в банки, потрібно буде порізати на однакові частини.

Інгредієнти

  • огірки
  • сіль
  • цукор
  • кріп
  • листя хрону
  • часник
  • духмяний перець горошком
  • гвоздика
  • лавровий лист
  • вода

Покроковий рецепт приготування квашених огірків на зиму в банках

1 етап

  • Огірки миємо, складаємо у відро (або велику каструлю) і заливаємо чистою водою. На одне відро потрібно 4-5 л води і додаємо 1 склянку солі, щоб розсіл був достатньо солоним.
  • Відро з огірками накриваємо тарілкою, щоб всі огірки були занурені у розсіл і залишаємо настоюватися 3-4 дні
    Кожного дня огірки у відрі треба обережно перемішувати (огірки за цей час будуть змінювати колір з зеленого на темний).

2 етап

  • У стерилізовані банки на дно складаємо часник, лавровий лист, гвоздику і духмяний перець та закладаємо огірки. Якщо у нас великі огірки, тоді ріжемо їх на більш менш однакові частини і складаємо в банку (не треба їх полоскати, щоб не змити розсіл).
    Готуємо другий розсіл: на 1 л води додаємо 2 столові ложки цукру, кріп і листя хрену і кип’ятимо цю воду.
  • У банки з огірками заливаємо гарячий розсіл  і ставимо в каструлю для стерилізації протягом 15 хвилин. Нагадаємо, що на дно каструлі, під банки, треба підкласти рушник чи серветку, щоб вони не лопнули.
  • Після цього закриваємо огірки кришками, закатуємо ключем для консервації.

Зберігати такі огірки можна аж до наступного сезону в прохолодному місці, наприклад, в погребі або підвалі. Якщо такого приміщення немає, тоді у другий розсіл слід додати оцту або лимонної кислоти.
наші огірки готові. Отже, рецепт квашених огірків на зиму в банках, дозволить вам мати смачні і хрусткі огірки з пікантним смаком. Їх можна їсти як закуску, а можна додавати у страви, наприклад, в салат або у розсольник.

Смачного!

Рецепти огірків на зиму

Рецепт маринованих огірків на зиму

Огірки по-корейські смакують як закуска і як салат для зимової заготовки

Консервація огірків на зиму: рецепт солодких огірків з морквою

Як стерилізувати банки різними способами

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст