Розпочався сезон огірків. Кожна господиня намагається використати літній час, щоб годувати свою родину смачними стравами з овочів та зробити заготовки на зиму. Огірки по-корейські смакують і як закуска, і цю страву можна зробити, як салат для зимової заготовки.
Огірки по-корейські смакують як закуска і як салат для зимової заготовки: інгредієнти
Кількість продуктів вказана з розрахунку, що частину огірків по-корейські ви будете одразу вживати, а частину – закатаєте в банки на зиму.
- огірки – 3 кг;
- морква – 0,5 кг;
- часник – 2 головки;
- цукор – 1/2 склянки;
- сіль – 1,5 столові ложки;
- приправа для корейської моркви – 1 ст.ложка;
- рослинна олія – 250 мл;
- оцет 9% – 30 гр.
Огірки по-корейські смакують як закуска і як салат для зимової заготовки: приготування
Огірки добре помити і потім пошинкувати маленькими брусочками (соломкою). Якщо шкірка огірка груба, їх можна почистити. Оптимальний тип нарізання – «жульєн».
- Моркву помити, обсушити серветкою і нарізати на тертці для корейської моркви.
- В ємності поєднуємо огірки і моркву, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Потім вливаємо у цю суміш оцет і рослинну олію.
- Перемішуємо суміш, накриваємо кришкою і ставимо у холодильник маринуватися на добу. Протягом доби треба декілька раз перемішати наші огірки по-корейськи.
- Через добу закуску з огірків по-корейски можна подавати до столу.
- Щоб зробити заготовку смачного салату з огірків по-корейськи на зиму, розкладіть салат у стерильні півлітрові банки, залийте розсолом, який утворився під час маринування.
- Стерилізуйте банку з салатом у кип’ячій воді протягом 10 хвилин.
Після стерилізації, закатайте банки з салатом кришками і дайте охолонути.
Зберігати салат огірки по-корейські потрібно у прохолодному місці.
Якщо Ви не плануєте такий салат тільки як закуску, яку вживати одразу, треба зменшити кількість продуктів в 3 рази.
Смачного!
Влітку, в сезон, в пригоді може стати простий рецепт, як швидко замаринувати огірки, всього за 15 хвилин!