ГоловнаСмачногоКвашені огірки на зиму, рецепт

Квашені огірки на зиму, рецепт

Квашені огірки – смачний продукт, який ми вживаємо, як закуску і додаємо до різних страв. І рецепт, Як приготувати квашені огірки на зиму, допоможе зробити нам достатньо заготовок. Слід зважати, що за даним рецептом квашені огірки слід зберігати в прохолодному місці – в льоху, в холодильнику

Квашені огірки на зиму, рецепт: інгредієнти

Господині радять для квашення огірків брати півторалітрові чи літрові банки – потім так буде зручніше їх використовувати. Але об’єм посуду, то на ваш розсуд. Отже

Продукти для квашення огірків

  • огірки – 5 кг;
  • корінь і листя хріну;
  • гострий перець – 5 стручків;
  • листя дуба, смородини і вишні;
  • зонтики кропу;
  • лавровий лист за смаком
  • чорний перець і запашний перець – по 10 горошин кожного.

Для заливки на 1 л води

  • 2 ст. л. солі
  • вода питна чиста або профільтрована, можна взяти кип’ячену охолоджену

Розсіл

  • 1 л води
  • 2 столові ложки солі

Квашені огірки на зиму, рецепт приготування

Квашення огірків відбувається в кілька етапів. Спочатку заквашуємо огірки, а потім, приготувавши свіжий розсіл, вже закриваємо для зберігання

  • Всі спеції – листя вимити, покласти на рушник, щоб обсушити.
  • Корінь хрону очистити, натерти.
  • Якщо не любите надто гостре, у гострого перцю слід видалити насіння. Якщо ж подобається пекучі смаки, тоді перець просто миємо.
  • Огірки добре вимити.
  • У стерилізовані банки складаємо шарами огірки, всі підготовлені спеції і прянощі.

Готуємо заливку

  • У чистій воді треба розчинити сіль, щоб не залишилося грудочок і залити огірки в банках зі спеціями.
  • Банки з огірками, залиті заливкою, закриваємо поліетиленовими кришками і ставимо при кімнатній температурі для бродіння на 3 дні.
  • Після того як розсіл помутніє, його треба злити, огірки промити холодною водою, видалити з банок всю зелень.
  • Промити хрін і перець, повернути їх в банки разом з огірками.

Готуємо розсіл

  • В чистій воді повністю розчиняємо сіль, проціджуємо.
  • Заливаємо цим розсолом огірки з хріном і перцем.
  • Потім треба залиті банки закрити чистими поліетиленовими кришками.

Зберігати готові квашені огірки в холодильнику

Смачного!

Рецепт квашених огірків на зиму в банках

Квашені яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею

Як стерилізувати банки різними способами

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст