ГоловнаСмачногоЧасник у маринаді на зиму: покроковий рецепт приготування

Часник у маринаді на зиму: покроковий рецепт приготування

Вже влітку ми збираємо врожай часнику та готуємо його на тривале зберігання. Один з варіантів – це зробити закрутки з маринованого часнику, що стане доброю закускою. Як приготувати часник у маринаді на зиму з розрахунку на 1 кілограм часнику, підкаже покроковий рецепт

Як приготувати часник у маринаді на зиму: покроковий рецепт

Цей рецепт дає кількість продуктів з розрахунку на 1 кілограм, але ви можете маринувати будь-яку кількість часнику, пропорційно змінюючи кількість інгредієнтів (маринаду).

Інгредієнти:
  • часник – 1 кг;
  • червоний солодкий перець – 300 гр;
  • лавровий лист – 3 шт.
Для маринаду:
  • вода – 1 л;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • сіль – 15 гр.

Звертаємо увагу, що вага інгредієнтів дається вже в очищеному вигляді.

Приготування маринованого часнику

  1. Спочатку почистити та помити овочі – часник і перець.
  2. Перець нарізаємо смужками, якщо зубчики часнику великі, за бажанням можна розрізати зубчик навпіл.
  3. В маленькі баночки на дно кладемо лавровий листочок, шарами складаємо часник, чергуючи його зі смужками червоного солодкого перцю.
  4. Готуємо маринад: в киплячу воду додаємо сіль, коли вона розчиниться, даємо кипнути ще 1-2 хвилини, прибираємо вогонь і вливаємо оцет.
  5. Гарячим маринадом заливаємо банки з часником й ставимо стерилізуватися на 15 хвилин при температурі 85 градусів (на дно каструлі, в якій будете стерилізувати банки з часником, покладіть рушник чи іншу тканину).

Після пастеризації банки з часником слід щільно закрити кришками (банки із “закручующими” кришками) чи закрутити кришки ключем для консервації.

Наш маринований часник готовий!

Маринований часник дольками в лушпинні на зиму

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст