Вже влітку ми збираємо врожай часнику та готуємо його на тривале зберігання. Один з варіантів – це зробити закрутки з маринованого часнику, що стане доброю закускою. Як приготувати часник у маринаді на зиму з розрахунку на 1 кілограм часнику, підкаже покроковий рецепт
Як приготувати часник у маринаді на зиму: покроковий рецепт
Цей рецепт дає кількість продуктів з розрахунку на 1 кілограм, але ви можете маринувати будь-яку кількість часнику, пропорційно змінюючи кількість інгредієнтів (маринаду).
Інгредієнти:
- часник – 1 кг;
- червоний солодкий перець – 300 гр;
- лавровий лист – 3 шт.
Для маринаду:
- вода – 1 л;
- оцет 9% – 200 мл;
- сіль – 15 гр.
Звертаємо увагу, що вага інгредієнтів дається вже в очищеному вигляді.
Приготування маринованого часнику
- Спочатку почистити та помити овочі – часник і перець.
- Перець нарізаємо смужками, якщо зубчики часнику великі, за бажанням можна розрізати зубчик навпіл.
- В маленькі баночки на дно кладемо лавровий листочок, шарами складаємо часник, чергуючи його зі смужками червоного солодкого перцю.
- Готуємо маринад: в киплячу воду додаємо сіль, коли вона розчиниться, даємо кипнути ще 1-2 хвилини, прибираємо вогонь і вливаємо оцет.
- Гарячим маринадом заливаємо банки з часником й ставимо стерилізуватися на 15 хвилин при температурі 85 градусів (на дно каструлі, в якій будете стерилізувати банки з часником, покладіть рушник чи іншу тканину).
Після пастеризації банки з часником слід щільно закрити кришками (банки із “закручующими” кришками) чи закрутити кришки ключем для консервації.
Наш маринований часник готовий!
Маринований часник дольками в лушпинні на зиму