Кожна господиня, роблячи заготовки на зиму, намагається зберегти в максимум вітамінів. Маринований часник, це спосіб отримати чудові заготовки на зиму, якими можна буде приправляти різноманітні страви, подавати до столу з м’ясними стравами. Покроковий рецепт, як приготувати маринований часник на зиму дольками з цибулинням, стануть в пригоді
Корисні поради, як підготувати часник, щоб потім його робити в маринаді
Незалежно за яким рецептом ви будете маринувати часник, є одна хитрість, яку не завжди вказують в рецептах, а саме – підготовка часнику до маринування.
Коли ви почистили часник, підготуйте 2 посудини:
- дуршлаг;
- ємність з холодною водою.
Перед маринування, часник складіть у дуршлаг і обдайте кропом. Або ж можна занурити часник на декілька секунд в дуже гарячу воду.
Важливо! Не тримайте довго часник в окропі, порахуйте до 6 і одразу ж дуршлаг з часником виймайте з гарячої води і зразу занурюйте в ємність з холодною водою приблизно на 30 секунд.
Тобто ви ошпарюєте часник і одразу його охолоджуєте. В холодну воду можна додати кубики льоду – так буде більш швидке охолодження.
Маринований часник дольками в лушпинні на зиму
Порада –використовувати для маринування на зиму не надто молодий часник, але й не старий часник
Інгредієнти
- часник – 1 кг;
- цибуля ріпчаста – 3-4шт.
Продукти для приготування маринаду
- вода питна – 200 мл;
- оцет 9% – 100;
- цукор – 50 г ;
- сіль – 20 г;
- кориця мелена – 5 г;
- лавровий листок – 3 шт.;
- духмяний перець – 3 горошини.
Покроковий рецепт, як приготувати маринований часник дольками з цибулинням на зиму
Заздалегідь треба підготувати стерилізовані банки. Маринований часник зручніше за все зберігати в не надто великих ємностях.
- Цибуля треба почистити від лушпиння, яке потім ретельно промити та висушити.
- Часник чистимо, ділимо на часточки дольки).
- Далі дольки (часточки) часнику треба обдати окропом і одразу остудити – алгоритм вказано на початку статті.
- В стерилізовані банки по черзі викладаємо часник – лушпиння цибулі – знову шар часнику.
Приготування маринаду
З вказаних інгредієнтів треба приготувати маринад
Для цього в питній воді треба розчинити сіль і цукор, довести розчин до кипіння.
Потім даємо маринаду покипіти декілька хвилин, зняти з вогню. Далі треба додавати оцет і все ретельно перемішати.
Маринуємо часник
- Банки з часником і лушпинням заливаються кип’ячим маринадом і треба відразу ж закатати стерилізованими кришками (або закрутити спеціальними закрутками).
- Закатані банки треба перевернути, накрити ковдрою і дати охолонути після чого перенести на зберігання в прохолодне місце.
Через тиждень маринований часник дольками з цибулинням можна куштувати, а можна залишити цей закусочний делікатес на зиму.