ГоловнаСмачногоМаринований часник на зиму дольками з цибулинням, покроковий рецепт

Маринований часник на зиму дольками з цибулинням, покроковий рецепт

Кожна господиня, роблячи заготовки на зиму, намагається зберегти в максимум вітамінів. Маринований часник, це спосіб отримати чудові заготовки на зиму, якими можна буде приправляти різноманітні страви, подавати до столу з м’ясними стравами. Покроковий рецепт, як приготувати маринований часник на зиму дольками з цибулинням, стануть в пригоді

Корисні поради, як підготувати часник, щоб потім його робити в маринаді

Незалежно за яким рецептом ви будете маринувати часник, є одна хитрість, яку не завжди вказують в рецептах, а саме – підготовка часнику до маринування.

Коли ви почистили часник, підготуйте 2 посудини:

  • дуршлаг;
  • ємність з холодною водою.

Перед маринування, часник складіть у дуршлаг і обдайте кропом. Або ж можна занурити часник на декілька секунд в дуже гарячу воду.

Важливо! Не тримайте довго часник в окропі, порахуйте до 6 і одразу ж дуршлаг з часником виймайте з гарячої води і зразу занурюйте в ємність з холодною водою приблизно на 30 секунд.

Тобто ви ошпарюєте часник і одразу його охолоджуєте. В холодну воду можна додати кубики льоду – так буде більш швидке охолодження.

Маринований часник дольками в лушпинні на зиму

Порада –використовувати для маринування на зиму не надто молодий часник, але й не старий часник

Інгредієнти

  • часник – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 3-4шт.

Продукти для приготування маринаду

  • вода питна – 200 мл;
  • оцет 9% – 100;
  • цукор – 50 г ;
  • сіль – 20 г;
  • кориця мелена – 5 г;
  • лавровий листок – 3 шт.;
  • духмяний перець – 3 горошини.

Покроковий рецепт, як приготувати маринований часник дольками з цибулинням на зиму

Заздалегідь треба підготувати стерилізовані банки. Маринований часник зручніше за все зберігати в не надто великих ємностях.

  • Цибуля треба почистити від лушпиння, яке потім ретельно промити та висушити.
  • Часник чистимо, ділимо на часточки дольки).
  • Далі дольки (часточки) часнику треба обдати окропом і одразу остудити – алгоритм вказано на початку статті.
  • В стерилізовані банки по черзі викладаємо часник – лушпиння цибулі – знову шар часнику.

Приготування маринаду

З вказаних інгредієнтів треба приготувати маринад

Для цього в питній воді треба розчинити сіль і цукор, довести розчин до кипіння.

Потім даємо маринаду покипіти декілька хвилин, зняти з вогню. Далі треба додавати оцет і все ретельно перемішати.

Маринуємо часник

  • Банки з часником і лушпинням заливаються кип’ячим маринадом і треба відразу ж закатати стерилізованими кришками (або закрутити спеціальними закрутками).
  • Закатані банки треба перевернути, накрити ковдрою і дати охолонути після чого перенести на зберігання в прохолодне місце.

Через тиждень маринований часник дольками з цибулинням можна куштувати, а можна залишити цей закусочний делікатес на зиму.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст