Простий покроковий рецепт допоможе приготувати маринований виноград. Він буде смакувати і як самостійна страва, і як чудове доповнення до м’яса. Перед приготуванням потрібно підготувати банки для зберігання маринованого винограду. Для цього потрібно стерилізувати банки: ємністю 1 л – 12 хвилин, банку ємністю 3 л – 20 хвилин. Стерилізувати банки можна як класичним способом – паром, так і у мікрохвильовій пічці.
Маринований виноград, інгредієнти
Для підготовки маринаду знадобиться:
- вода – 1 л;
- цукор – 100 гр;
- оцет – 100 мл.
Для приготування маринованого винограду знадобиться:
- виноград – 2 кг;
- гвоздика – 3 шт;
- духмяний перець – 3 шт;
- лавровий лист – 1 шт.
Маринований виноград, покроковий рецепт швидкого приготування
- Виноград треба перебрати, зняти з гілочок, помити під проточною водою і відкидаємо на дур шлаг, щоб стекла вода.
- Готуємо маринад: в 1 л води розчиняємо 100 гр цукру, 100 мл оцту і даємо маринаду закипіти.
- У стерилізовані банки викладаємо ягоди винограду, додаємо лавровий лист, гвоздику і духмяний перець.
- Заливаємо маринадом і закатуємо банки.
Смачного!
Рецепти страв з винограду
Виноградне желе готуємо за покроковим рецептом
Покроковий рецепт приготування оригінального виноградного варення з морквою