Переробка врожаю з городу і саду триває. За покроковим рецептом нескладно буде приготувати виноградне желе. Воно буде мати чудовий смак і нагадає холодною зимою про чудові літні дні.
Виноградне желе готуємо за покроковим рецептом, інгредієнти
Для приготування цього виноградного желе знадобляться досить прості продукти:
- виноград -1 кг;
- вода – 350 мл;
- цукор – 600 гр.
Виноградне желе готуємо за покроковим рецептом, не пропускаючи жоден крок
Для приготування цього желе, потрібно брати недозрілий виноград з щільною м’якоттю.
- Ягоди обриваємо з гілочок, перебираємо, миємо і відкидаємо на дуршлаг, щоб стікала вода.
- Воду ставимо на вогонь, даємо закипіти і опускаємо туди виноград. Після закипання проварюємо 15 хвилин.
- Після чого знімаємо з вогню і перетираємо ягоди через сито.
- Отримане пюре ще протираємо через кілька шарів марлі.
- Потім, через кілька шарів марлі фільтруємо мезгу (тверді залишки винограду).
- Утворене виноградне пюре уварюємо вдвічі, після чого поступово додаємо цукру.
- Виноградний десерт варимо до тих пір, поки наше пюре не почне швидко густіти. Обов’язково постійно перемішуємо, щоб желе не пригорало.
- Гаряче желе з винограду розкладаємо по сухим, заздалегідь стерилізованим ємностям і закатуємо ключем.