Сезон збору фруктів у розпалі і самий час приготувати желе з яблук. Покроковий рецепт допоможе швидко і легко приготувати цей десерт, який чудово підійде до оладок, тостів, до каші і сиру.
Желе з яблук: інгредієнти
- яблука – 1 кг;
- цукор – 750 гр на 1 літр соку;
- лимон – 1 шт.;
- волоські горіхи (за бажанням) – 50 гр;
- лимонна кислота – 1/3 ч. ложки
Желе з яблук: приготування
- Миємо, обсушуємо яблука і ріжемо на 8 частин та складаємо у каструлю.
- Лимон миємо і потрібно порізати на шматочки і додаємо до яблук.
- У каструлю потрібно налити води так, щоб вона тільки покривала фрукти.
- Ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння. Потрібно варити, поки яблука не стянуть м’якими.
- Потім варево потрібно зняти з вогню і процідити сік і віджати яблука через кілька шарів марлі. За необхідністю, процідити кілька разів. Яблука, що залишилися, потім можна використати для приготування повидла.
- Додаємо цукор (на 1 літр соку 750 гр) і знову ставимо сік на вогонь уварюємо при сильному кипінні протягом 1 години.
- Желе буде готове, коли капля сиропу на тарілочці буде розтікатися, а колір його буде бурштиновим.
- За 2-3 хвилини до закінчення варки, потрібно додати лимонну кислоту. Також, за бажанням, в цей час додаються почищені і подрібнені горіхи.
- Готове яблучне желе потрібно розкласти по стерилізованим банкам, накрити кришками або пергаментним папером і охолоджувати при кімнатній температурі.
- Після охолодження, яблучне желе щільно закриваємо кришками і ставимо для зберігання у прохолодне місце.