ГоловнаСмачногоПомідори в желе на зиму з цибулею і зеленню

Помідори в желе на зиму з цибулею і зеленню

Пропонуємо оригінальний рецепти помідорів на зиму: помідори в желе з цибулею і зеленню Ця страва з томатів має незвичайний смак та вигляд і порадує, як вас та вашу родину, так і здивує гостей за святковим столом. Приготувати ці помідори на зиму нескладно – в цьому допоможе покроковий рецепт. На консервування помідорів в желе знадобиться близько 2 годин

Помідори в желе на зиму: інгредієнти

Нагадаємо, що перед приготуванням потрібно простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом (варіанти стерилізації в посиланні в кінці статті)

Інгредієнти

Перелік продуктів дається на два етапи – власне самі помідори та продукти, які знадобляться для приготування заливки з желе. Порада: краще брати невеликі помідори. Якщо у вас великы помыдори, тоды ъх треба розрызати навпыл або на 4 частини ы видалити плодоныжку.

  • помідори – 2 кг;
  • перець горошком – 3 шт. на 1 банку;
  • духмяний перець – 3 шт. на 1 банку;
  • лавровий лист – 1-2 шт. на 1 банку;
  • петрушка або кріп  – декілька гілочок;
  • цибуля – 1 шт (маленька)

Для приготування заливки знадобиться

Продукти для заливки помідорів з желе дані з розрахунку на 1 л води

  • сіль кам’яна – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • желатин в гранулах – 2 столові ложки;

Покроковий рецепт приготування помідорів в желе

Всі овочі помити, обсушити і що потребує – почистити. З гілочок петрушки, обсушивши, відокремлюємо листочки – так буде зручніше складати в банку. Але можна й цілою гілочкою – на ваш смак.

  1. Чищену цибулю порізати тонкими кільцями або півкільцями.
  2. Помідори проштрикнути з усіх боків, для цього краще скористатися дерев’яною зубочисткою.
  3. В стерилізовані банки викладаємо перець, лавровий лист.
  4. Потім викладаємо помідори, а між ними робимо прошарки – цибуля та листочки петрушки.

Далі готуємо заливку з желе

Нагадаємо, що кількість продуктів дана з розрахунку на 1 л заливки.

  1. Желатин треба висипати в ємність, залити 200 мл холодної води, перемішати і залишити на 40 хвилин.
  2. В 800 мл води треба додати цукор і сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. Коли в ємності желатин розбухне, його треба додати в гарячий маринад, постійно помішуючи, довести до кипіння і зразу зняти з вогню – не кип’ятити!
  4. Готовою заливкою залити підготовлені банки з помідорами.
  5. Після чого треба накрити банки стерилізованими кришками і поставити банки для пастеризації закрутки: треба взяти каструлю більшого розміру, на дно покласти рушник, залити теплою водою, довести до кипіння і стерилізувати 10 хвилин.
  6. Після стерилізації банки відразу ж закатати.
  7. Банки з помідорами перевертаємо і ставимо на кришку, накриваємо ковдрою і даємо час поступово охолонути.

Такі помідори в желе мають незвичайний смак і вигляд.

Смачного!

Помідори на зиму за рецептом «Пальчики оближеш»

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст