Пропонуємо оригінальний рецепти помідорів на зиму: помідори в желе з цибулею і зеленню Ця страва з томатів має незвичайний смак та вигляд і порадує, як вас та вашу родину, так і здивує гостей за святковим столом. Приготувати ці помідори на зиму нескладно – в цьому допоможе покроковий рецепт. На консервування помідорів в желе знадобиться близько 2 годин
Помідори в желе на зиму: інгредієнти
Нагадаємо, що перед приготуванням потрібно простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом (варіанти стерилізації в посиланні в кінці статті)
Інгредієнти
Перелік продуктів дається на два етапи – власне самі помідори та продукти, які знадобляться для приготування заливки з желе. Порада: краще брати невеликі помідори. Якщо у вас великы помыдори, тоды ъх треба розрызати навпыл або на 4 частини ы видалити плодоныжку.
- помідори – 2 кг;
- перець горошком – 3 шт. на 1 банку;
- духмяний перець – 3 шт. на 1 банку;
- лавровий лист – 1-2 шт. на 1 банку;
- петрушка або кріп – декілька гілочок;
- цибуля – 1 шт (маленька)
Для приготування заливки знадобиться
Продукти для заливки помідорів з желе дані з розрахунку на 1 л води
- сіль кам’яна – 1 столова ложка;
- цукор – 1 столова ложка;
- желатин в гранулах – 2 столові ложки;
Покроковий рецепт приготування помідорів в желе
Всі овочі помити, обсушити і що потребує – почистити. З гілочок петрушки, обсушивши, відокремлюємо листочки – так буде зручніше складати в банку. Але можна й цілою гілочкою – на ваш смак.
- Чищену цибулю порізати тонкими кільцями або півкільцями.
- Помідори проштрикнути з усіх боків, для цього краще скористатися дерев’яною зубочисткою.
- В стерилізовані банки викладаємо перець, лавровий лист.
- Потім викладаємо помідори, а між ними робимо прошарки – цибуля та листочки петрушки.
Далі готуємо заливку з желе
Нагадаємо, що кількість продуктів дана з розрахунку на 1 л заливки.
- Желатин треба висипати в ємність, залити 200 мл холодної води, перемішати і залишити на 40 хвилин.
- В 800 мл води треба додати цукор і сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Коли в ємності желатин розбухне, його треба додати в гарячий маринад, постійно помішуючи, довести до кипіння і зразу зняти з вогню – не кип’ятити!
- Готовою заливкою залити підготовлені банки з помідорами.
- Після чого треба накрити банки стерилізованими кришками і поставити банки для пастеризації закрутки: треба взяти каструлю більшого розміру, на дно покласти рушник, залити теплою водою, довести до кипіння і стерилізувати 10 хвилин.
- Після стерилізації банки відразу ж закатати.
- Банки з помідорами перевертаємо і ставимо на кришку, накриваємо ковдрою і даємо час поступово охолонути.
Такі помідори в желе мають незвичайний смак і вигляд.