ГоловнаСмачногоПомідори за рецептом «Пальчики оближеш»

Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»

Урожай помідорів дозволить законсервувати їх на зиму. Помідори за рецептом «Пальчики оближеш» нагадають спекотні літні дні й будуть смакувати тим, хто любить гострі страви.

Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»: інгредієнти

Для приготування томатів на зиму за цим рецептом, краще брати помідори середнього розміру і щоб вони не були перестиглі. Також, слід запастися банками, які простерилізувати зручним для вас способом

  • помідори – 2 кг;
  • часник – 1 головка;
  • перець духмяний– 5-10 горошин;
  • насіння гірчиці – 1 чайна ложка;
  • кріп – 1-2 зонтика;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • оцет  9% – 3 столові ложки;
  • лавровий лист – за смаком.

Як стерилізувати банки різними способами

Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»: приготування

  1. Помідори і зелень помити і просушити рушником.
  2. Зі сторони плодоніжки кожного томату потрібно зробити неглибокий надріз і вкласти в нього зубчик часнику. Якщо часник крупний, можна порізати його на пласкі скибочки.
  3. Нафаршировані помідори потім розкладаємо в стерилізовані банки, додаємо прянощі.
  4. Окремо кип’ятимо воду з сіллю і цукром і цим маринадом заливаємо помідори і даємо трохи постояти (приблизно 15 хвилин).
  5. Виливаємо маринад у каструлю тадоводимо до кипіння.
  6. У киплячий маринад додаємо оцет, виключаємо вогонь і знову заливаємо банки з помідорами.
  7. Накриваємо кришками і закатуємо ключем.

Смачного!

Помідори на зиму: цікаві рецепти зимової заготовки томатів

Як закрити зелені помідори по-грузинськи 

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом 

Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок

Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні

Мариновані помідори на зиму

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки

Помідори в желе на зиму з цибулею і зеленню

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст