Урожай помідорів дозволить законсервувати їх на зиму. Помідори за рецептом «Пальчики оближеш» нагадають спекотні літні дні й будуть смакувати тим, хто любить гострі страви.
Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»: інгредієнти
Для приготування томатів на зиму за цим рецептом, краще брати помідори середнього розміру і щоб вони не були перестиглі. Також, слід запастися банками, які простерилізувати зручним для вас способом
- помідори – 2 кг;
- часник – 1 головка;
- перець духмяний– 5-10 горошин;
- насіння гірчиці – 1 чайна ложка;
- кріп – 1-2 зонтика;
- вода – 1 л;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 4 столові ложки;
- оцет 9% – 3 столові ложки;
- лавровий лист – за смаком.
Як стерилізувати банки різними способами
Помідори за рецептом «Пальчики оближеш»: приготування
- Помідори і зелень помити і просушити рушником.
- Зі сторони плодоніжки кожного томату потрібно зробити неглибокий надріз і вкласти в нього зубчик часнику. Якщо часник крупний, можна порізати його на пласкі скибочки.
- Нафаршировані помідори потім розкладаємо в стерилізовані банки, додаємо прянощі.
- Окремо кип’ятимо воду з сіллю і цукром і цим маринадом заливаємо помідори і даємо трохи постояти (приблизно 15 хвилин).
- Виливаємо маринад у каструлю тадоводимо до кипіння.
- У киплячий маринад додаємо оцет, виключаємо вогонь і знову заливаємо банки з помідорами.
- Накриваємо кришками і закатуємо ключем.
Смачного!
Помідори на зиму: цікаві рецепти зимової заготовки томатів
Як закрити зелені помідори по-грузинськи
Солоні (мочені) помідори за простим рецептом
Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок
Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні