Якщо Вам самкують солодкі помідори, але Ви не готові перетворити солоне у десерт, можна приготувати гостро-солодкі помідори. Для зимових заготовок такий варіант томатів дуже сподобається своєю пікантністю і солодкуватим присмаком літа. У покроковому рецепті приготування докладно описано, як закрутити гостро-солодкі помідори.

Гостро-солодкі помідори: інгредієнти

Дана кількість продуктів вказана з розрахунку на 1 літрову банку консервації

  • помідори чері або дуже маленьки – 1 кг;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • сіль (кам’яна) – 2 чайні ложки;
  • часник – 5-6 зубочків;
  • чорний перець горошком – 5 шт.;
  • лимонна кислота – 3/4 чайної ложки;
  • вода для розсолу і кип’ятіння.

Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті приготування

  1. Помідори потрібно помити, обсушити попередньо видаливши плодоніжку.
  2. У зазделегідь стерилізовані банки складаємо підготовалені помідори і заливаємо кропом. Залишаємо охолоджуватися на 10 хвилин.
  3. В цей час готуємо маринад: у киплячу воду додаємо цукор, сіль, переуць, часник і перемішуємо. Кип’ятимо маринад 10 хвилин.
  4. З банки з помідорами виливаємо вже прохолонувшу воду і заливаємо киплячим маринадом зі спеціями.
  5. У цю банку додаємо лимонну кислоту, накриваємо стерилізованою кришкою і закатуємо ключем для консервації.
  6. Закатану банку треба перевернути і поставити на кришку і накрити теплою ковдрою, щоб вона повністю охолонула (зазвичай так залишають на ніч).

Зберігати гостро-солодкі помідори слід у погребі або на балконі.

Смачного!