Якщо Вам самкують солодкі помідори, але Ви не готові перетворити солоне у десерт, можна приготувати гостро-солодкі помідори. Для зимових заготовок такий варіант томатів дуже сподобається своєю пікантністю і солодкуватим присмаком літа. У покроковому рецепті приготування докладно описано, як закрутити гостро-солодкі помідори.
Гостро-солодкі помідори: інгредієнти
Дана кількість продуктів вказана з розрахунку на 1 літрову банку консервації
- помідори чері або дуже маленьки – 1 кг;
- цукор – 4 столові ложки;
- сіль (кам’яна) – 2 чайні ложки;
- часник – 5-6 зубочків;
- чорний перець горошком – 5 шт.;
- лимонна кислота – 3/4 чайної ложки;
- вода для розсолу і кип’ятіння.
Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті приготування
- Помідори потрібно помити, обсушити попередньо видаливши плодоніжку.
- У зазделегідь стерилізовані банки складаємо підготовалені помідори і заливаємо кропом. Залишаємо охолоджуватися на 10 хвилин.
- В цей час готуємо маринад: у киплячу воду додаємо цукор, сіль, переуць, часник і перемішуємо. Кип’ятимо маринад 10 хвилин.
- З банки з помідорами виливаємо вже прохолонувшу воду і заливаємо киплячим маринадом зі спеціями.
- У цю банку додаємо лимонну кислоту, накриваємо стерилізованою кришкою і закатуємо ключем для консервації.
- Закатану банку треба перевернути і поставити на кришку і накрити теплою ковдрою, щоб вона повністю охолонула (зазвичай так залишають на ніч).
Зберігати гостро-солодкі помідори слід у погребі або на балконі.