ГоловнаСмачногоПомідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки

Існує безліч рецептів зимової заготовки як помідорів, так й інших овочів та фруктів. Помідори у желатині мають незвичайний смак і стануть до вподоби родині і гостям. Покроковий рецепт зробить процес приготування досить легким.

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки: інгредієнти

Набір продуктів дано з розрахунку на три однолітрових банки. Помідори для приготування у желатині, краще брати невеликого розміру.

  • помідори – 2,5 кг;
  • вода – 1 л;
  • желатин – 1 столова ложка;
  • сіль – 1, 5 ст. ложки;
  • цукор – 5 ст. ложок;
  • духмяний перець – 15 горошинок;
  • кріп свіжий – 3 гілочки;
  • петрушка – 3 гілочки;
  • часник – 9 зубчиків;
  • оцет – 3 ч. ложки;
  • лавровий лист – 3 шт.

Помідори у желатині, покроковий рецепт зимової заготовки: приготування

  1. Банки стерилізуємо і висушуємо.
  2. Всі овочі і зелень миємо і обсушуємо рушником, а часник чистимо.
  3. Беремо желатин і по інструкції розчиняємо його в 0,5 склянки води.
  4. Помідори ріжемо половинками (видаляємо місце плодоніжки).
  5. На дно кожної стерилізованої банки кладемо: по гілочці петрушки і кропу, лавровий листок, по 3 зубчики часнику та по 5 горошин духмяного перцю.
  6. Складаємо у банки половинки помідорів розрізом донизу.
  7. Готуємо маринад: у воду додаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння. Додаємо розчинений желатин і даємо покипіти 30 сек.
  8. Знімаємо з вогню і заливаємо цим маринадом підготовлені банки з помідорами.
  9. Додаємо по 1 чайній ложки оцту в кожну банку і накриваємо кришками.
  10. У каструлю кладемо на дно рушник або марлю, щоб банки не лопнули і ставимо банки.
  11. Заливаємо водою по «плечі» , доводимо воду до кипіння і стерилізуємо у киплячій воді 15 хвилин.
  12. Після чого виймаємо банки, перевертаємо догори, накриваємо теплою ковдрою і даємо поступово охолонути.

За бажанням, любителі цибулі, можуть додати її до помідорів з желатину, попередньо порізавши на півкільцями.

За рахунок желатину, маринад має цікавий присмак. Якщо перед вживанням банку з помідорами з желатином поставити у холодильник, то маринад стане трохи густішим.

Для любителів солодкого смаку маринованих помідорів, існує свій простий рецепт зимової заготовки.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст