Багато господинь віддають перевагу закруткам без оцту. Чудовий простий рецепт допоможе легко приготувати солоні (мочені) помідори. Тут можна використовувати будь-які помідори, навіть зелені, що особливо актуально, коли на городі залишилися томати, але вже не встигають дозріти. Приготовлені за цим простим рецептом томати, аж лопаються у роті від соковитої смакоти і приносять справжню насолоду.

Солоні (мочені) помідори за простим рецептом: інгредієнти

Продукти у цьому рецепті дані з розрахунку для соління у банку 3-лтрового об’єму або, відповідно, у три банки літрового розміру. Чи, якщо для соління беруться помідори-черрі, можна взяти півлітрові банки у кількості 6 штук. Банки повинні бути стерилізовані зручним способом, а кришки можуть бути, як капронові, так і з закруткою.

Отже, нам знадобляться наступні продукти

  • помідори – 1,5-2 кг;
  • стебла кропу з парасольками – кілька штук;
  • соль – 40 г;
  • цукор – 40 г;
  • суха гірчиця – 20 г + трохи для присипки;
  • холодна вода.

Солоні (мочені) помідори: приготування за простим рецептом

Помідори, засолені за цим рецептом, мають гострий смак, який вони набувають після бродіння.

  1. Помідори і кріп слід помити і обсушити рушником.
  2. У помідорів видаляємо плодоніжку.
  3. На дно стерилізованої банки слід покласти зонтики кропу, а зверх викласти шарами підготовлені помідори.
  4. Беремо півсклянки теплої води і розчиняємо там цукор, сіль та гірчицю.
  5. Цей розчин виливаємо у банку з помідорами і додаємо холодну воду до краю.
  6. Банку накриваємо кришкою і перемішуємо все, що всередині.
  7. Потім відкриваємо кришу і прямо зверху притрушуємо гірчицею. Знадобиться приблизно до чайної ложки сухої гірчиці.
  8. Закриваємо банку кришкою і ставимо у темне і прохолодне місце.

Коментарі досвідчених кухарів, які можуть допомогти господиням

Якщо банка з помідорами стоїть у надто холодному місці, тим довше будуть солитися помідори. Чим нижча температура, тим довше томати просолюються. В середньому на просолку помідорів за таким рецептом і при зберіганні у льоху, треба 2-3 місяці.

Після приготування і зберігання на кухні (при кімнатній температурі), куштувати солені помідори можна вже за 2-3 тижні.