Осінь крокує теренами України. Основний врожай вже зібрано, але у багатьох господинь на грядках висаджені помідори, які не встигають достигати. Покроковий рецепт допоможе зробити чудові зимові заготовки, так ми рятуємо врожай зелених плодів томатів. Зелені помідори по-грузинськи – це надзвичайно смачно і корисно.
Зелені помідори по-грузинськи: інгредієнти
Для закатки зелених помідорів варто обирати невеликі плоди приблизно однакового розміру, щоб зручніше було складати у стерилізовані банки.
Отже, нам знадобляться такі продукти:
- помідори зелені – 2,5 – 3 кг;
- гострий перець – 50 г;
- часник – 1 головка (якщо велика);
- корінь петрушки – 2-3 шт.;
- зелень петрушки – 1 пучок;
- корінь селери із зеленню – 1 шт.;
- зелень кропу – 1 пучок.
Для розсолу нам знадобляться такі компоненти:
- вода холодна – 3 л;
- оцет 9% – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка з верхом;
- сіль – 3 столові ложки.
Зелені помідори по-грузинськи: покроковий рецепт приготування зимової заготовки
- Всі інгредієнти – овочі і зелень, добре миємо й просушуємо рушником.
- На помідорах гострим ножем робимо хрестоподібні надрізи.
- Зелень, коріння, перець і часник подрібнюємо в блендері або на м’ясорубці до однорідної маси.
- Отриману зелену масу укладаємо в надрізи в помідорі.
- Начинені помідори складаємо у банку.
- Готуємо розсіл: у холодній воді розчиняємо цукор і сіль, потім додаємо оцет.
- Помідори в банці заливаємо гарячим розсолом.
- Банку з помідорами у розсолі стерилізуємо в киплячій воді 25-30 хв. Нагадуємо, що на дно каструлі під банку треба підкладати серветку чи рушник, щоб банка не розбилася.
- Після стерилізації банку закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо поступово охолоджуватися.
Зберігати консервовані зелені помідори по-грузинські треба у прохолодному місці.