Осінь крокує теренами України. Основний врожай вже зібрано, але у багатьох господинь на грядках висаджені помідори, які не встигають достигати. Покроковий рецепт допоможе зробити чудові зимові заготовки, так ми рятуємо врожай зелених плодів томатів. Зелені помідори по-грузинськи – це надзвичайно смачно і корисно.

Зелені помідори по-грузинськи: інгредієнти

Для закатки зелених помідорів варто обирати невеликі плоди приблизно однакового розміру, щоб зручніше було складати у стерилізовані банки.

Отже, нам знадобляться такі продукти: 

  • помідори зелені – 2,5 – 3 кг;
  • гострий перець – 50 г;
  • часник – 1 головка (якщо велика);
  • корінь петрушки – 2-3 шт.;
  • зелень петрушки – 1 пучок;
  • корінь селери із зеленню – 1 шт.;
  • зелень кропу – 1 пучок.

Для розсолу нам знадобляться такі компоненти:

  • вода холодна – 3 л;
  • оцет 9% – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка з верхом;
  • сіль – 3 столові ложки.

Зелені помідори по-грузинськи: покроковий рецепт приготування зимової заготовки

Зелені помідори по-грузинськи – рятуємо врожай і готуємо чудові зимові заготовки
Урожай зелених помідорів врятуємо за допомогою рецепту зимової заготовки
  1. Всі інгредієнти – овочі і зелень, добре миємо й просушуємо рушником.
  2. На помідорах гострим ножем робимо хрестоподібні надрізи.
  3. Зелень, коріння, перець і часник подрібнюємо в блендері або на м’ясорубці до однорідної маси.
  4. Отриману зелену масу укладаємо в надрізи в помідорі.
  5. Начинені помідори складаємо у банку.
  6. Готуємо розсіл: у холодній воді розчиняємо цукор і сіль, потім додаємо оцет.
  7. Помідори в банці заливаємо гарячим розсолом.
  8. Банку з помідорами у розсолі стерилізуємо в киплячій воді 25-30 хв. Нагадуємо, що на дно каструлі під банку треба підкладати серветку чи рушник, щоб банка не розбилася.
  9. Після стерилізації банку закатуємо кришками, перевертаємо і залишаємо поступово охолоджуватися.

Зберігати консервовані зелені помідори по-грузинські треба у прохолодному місці.

Смачного!