Виноград смакує і багато хто любить цю ягоду. Так само є багато поціновувачів духмяної груші. І всіх може примирити чудовий рецепт виноградного варення з грушами. Неймовірний аромат і смак виноградно-грушевого варення, буде радувати взимку.
Інгредієнти, які потребує рецепт для виноградного варення з грушами
Для приготування цього варення знадобиться всього три складові:
- виноград – 2 кг;
- груші – 0,5 кг;
- цукор – 0,3 кг.
Даний рецепт передбачає досить довгий процес приготувапння, але смак і аромат вже готового варення безумовно вас порадує
Приготування виноградного варення з грушами за покроковим рецептом
- Ягоди винограду треба ретельно перебрати, помити, щоб стекла вся вода.
- Груші необхідно вимити, почистити від шкірки і видалити насіння. Потім нарізаємо грушу невеликими шматочками.
- З винограду за допомогою сокочавилки, вичавлюємо сік.
- Сік наливаємо у ємність і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
- Після закипання виноградного соку, варимо його, поки об’єм не зменшиться вдвічі.
- Потім додаємо цукор, груші і проварюємо 3 хвилини.
- Знімаємо з вогню і відставляємо каструлю на 8 годин.
- Після того, як минув зазначений час, знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько півгодини, постійно перемішуючи.
- Після знову відставляємо каструлю на 5 годин.
- Потім варення знову треба довести до кипіння і одразу вимкнути вогонь та розливати по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо банки, даємо охолонути і прибираємо варення на зберігання до зими на поличку.
Колір варення залежить від сорту винограду, який взято для приготування.
Цікавий рейцепт виноградного варення з морквою – ТУТ