Виноград смакує і багато хто любить цю ягоду. Так само є багато поціновувачів духмяної груші. І всіх може примирити чудовий рецепт виноградного варення з грушами. Неймовірний аромат і смак виноградно-грушевого варення, буде радувати взимку.

Рецепт виноградного варення з грушами: інгредієнти

Для приготування цього варення знадобиться всього три складові:

  • виноград – 2 кг;
  • груші – 0,5 кг;
  • цукор – 0,3 кг.

Рецепт приготування виноградного варення з грушами

  1. Ягоди винограду треба ретельно перебрати, помити, щоб стекла вся вода.
  2. Груші необхідно вимити, почистити від шкірки і видалити насіння. Потім нарізаємо грушу невеликими шматочками.
  3. З винограду за допомогою сокочавилки, вичавлюємо сік.
  4. Сік наливаємо у ємність і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  5. Після закипання виноградного соку, варимо його, поки об’єм не зменшиться вдвічі.
  6. Потім додаємо цукор, груші і проварюємо 3 хвилини.
  7. Знімаємо з вогню і відставляємо каструлю на 8 годин.
  8. Після того, як минув зазначений час, знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо близько півгодини, постійно перемішуючи.
  9. Після знову відставляємо каструлю на 5 годин.
  10. Потім варення знову треба довести до кипіння і одразу вимкнути вогонь та розливати по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо банки, даємо охолонути і прибираємо варення на зберігання до зими на поличку.

Колір варення залежить від сорту винограду, який взято для приготування.

Цікавий рейцепт виноградного варення з морквою – ТУТ

Смачного!