Сезон збору врожаю активно продовжується. Чимало ягід і фруктів ми консервуємо на зиму. За покроковим рецепт буде нескладно приготувати варення з винограду і моркви. Воно буде смачне та корисне.
Рецепт варення з винограду і моркви, інгредієнти
Для приготування цього смачного варення знадобляться наступні продукти
- виноград – 2 кг;
- морква – 1 кг;
- цукор – 1,9 кг;
- вода кип’ячена охолоджена – 200 мл;
- лимонна кислота – 1 ч. ложка;
- кориця мелена – 0,5 ч. ложки;
- кмин – дрібка.
Варення з винограду і моркви приготування за покроковим рецептом
- Виноград знімаємо з гілочок, перебираємо, миємо під проточною водою.
- Чисті ягоди кладемо у глибоку каструлю, засипаємо цукром, додаємо воду і кип’ятимо на повільному вогні, часто перемішуючи.
- Виключаємо вогонь і залишаємо каструлю на добу.
- Моркву потрібно почистити, помити і нарізати кубиками, приблизно 1х1 см.
- Через добу – нарізану моркву необхідно додати до винограду і знову ставимо каструлю на невеликий вогонь.
- Після закипання проварюємо ще 5 хвилин, часто перемішуючи. І знову знімаємо каструлю з вогню і залишаємо на 12 годин.
- Потім до варення додаємо мелену корицю, лимонну кислоту щіпку кмину і знову кип’ятимо 5 хвили на невеликому вогні.
- Готове варення гарячим розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо.