Існує безліч простих і недуже, рецептів варення з полуниці. Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди нагадає холодною зимою про спекотне літо та надзвичайно ніжні пахощі ягід та квітів у літньому саду.
Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди: інгредієнти
Ні для кого не секрет чим корисна полуниця. Але крім корисних речей – це неймовірно смачна і запашна ягода. Полуниця добре піддається обробці і тому її достатньо легко підготувати на зиму. Можна заморозити, зварити джем, варення, компот або перетерти з цукром і зберігати тривалий час в холодильнику.
Для приготування цього смачного варення потрібні зовсім прості продукти та трохи часу:
- полуниця – 1 кг (краще взяти дрібну);
- пелюстки троянди – 200 гр;
- цукор – 1, 2 кг;
- вода – 100 мл;
- лимонна кислота – 0,5 чайної ложки.
Цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди: приготування
Перед приготуванням проводимо підготовчу роботу – перебираємо та миємо полуницю, стерилізуємо банки.
Порада: не викидайте хвостики полуниці. Їх можна помити, просушити і покласти у скляну банку з кришкою. А взимку ці хвостики можна додавати до чаю, щоб отримати ніжний аромат полуниці.
- Підготовлену полуницю викладаємо в посуд та засипаємо половиною цукру (600 гр) і залишаємо на ніч.
- Із залишків цукру – 600 гр і води, готуємо сироп. Заливаємо їм промити пелюстки троянд і додаємо лимонну кислоту, доводимо до кипіння.
- В цей трояндовий сироп додаємо ягоди полуниці і варимо 5 хвилин на невеликому вогні. Через 5 хвилин знімаємо і даємо нашому варенню повністю охолонути.
- Охолоджене полуничне варення з пелюстками троянди знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин.
- Гаряче варення розливаємо по підготовленим банкам та закупорюємо.
Наше смачне варення , яке допоміг приготувати цікавий рецепт полуничного варення з пелюстками троянди, готове до вживання в холодну пору року чи коли Вам забажається.
Смачного!
Крім користі самої ягоди, можна використовувати ще й плодоніжку! Тому не викидаємо нічого, а робимо корисні речі, як показано у посиланні нижче –