Варення з ревеню з апельсином на зиму виходить незвичайно ароматним, з весняним настроєм і покроковий рецепт приготування дозволить легко зварити його. Це варення готується у власному соку, без води, його густоту можна регулювати самостійно.
Варення з ревеню і апельсину: інгредієнти і підготовка продуктів
Якщо в це варення, крім зазначених інгредієнтів, додати горіхи і запашні приправи, ми отримаємо новий, пікантний смак. Продукти для цього варення легко запам’ятати, адже всього береться в рівній кількості
Інгредієнти
- ревень (стебла) – 500 г;
- апельсини – 500 г;
- цукор – 500 г.
Перед самим приготуванням, слід підготувати продукти.
- Стебла ретельно миємо і обсушуємо рушником.
- Тонку верхню шкірку знімаємо.
- Апельсини ретельно миємо гарячою водою. Дуже добре мити апельсинову шкірку щіткою, щоб видалити бруд і різні хімікати, якими часто обробляють плоди. Можна навіть обдати окропом. Після того як помили, обсушуємо апельсини рушником.
Варення з ревеню і апельсину: покроковий рецепт приготування
- Ревень ріжемо невеликими кубиками.
- Шкірку апельсина натираємо на дрібній тертці – готуємо цедру, яку додаємо до порізаних кубиків ревеня.
- Апельсини очищаємо від залишків шкірки, розділяємо на дольки (часточки).
- Прибираємо всі товсті білі перегородки і кісточки.
- Нарізаємо апельсин на невеликі шматочки. Їх також додаємо до ревеню і натертої цедри
- Засипаємо всі інгредієнти цукром, накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 3-4 години (за бажанням можна залишити на ніч). За цей час ревінь і апельсини пустять сік.
- Через зазначений час, треба настояну суміш перелити в каструлю і ставимо варитися.
- Після закипання слід варити 20-25 хвилин на повільному вогні. За цей час ревінь стане м’яким і майже прозорим. А це означає, що варення готове. Якщо хочеться, щоб консистенція варення з ревеню була більш густою, треба поварити на кілька хвилин довше.
- Знімаємо варення з вогню, даємо охолонути і перекладаємо у стерилізовані баночки.
- Залишилося лише закатати кришками і зберігати в зручному для вас місці.
Варення з ревеню і апельсина приємно порадує в холодну пору року. Або в ті хвилини, коли особливо хочеться чогось смачного, солодкого, ароматного