ГоловнаСмачногоВарення з ревеню і апельсину: покроковий рецепт приготування

Варення з ревеню і апельсину: покроковий рецепт приготування

Варення з ревеню з апельсином на зиму виходить незвичайно ароматним, з весняним настроєм і покроковий рецепт приготування дозволить легко зварити його. Це варення готується у власному соку, без води, його густоту можна регулювати самостійно.

Варення з ревеню і апельсину: інгредієнти і підготовка продуктів

Якщо в це варення, крім зазначених інгредієнтів, додати горіхи і запашні приправи, ми отримаємо новий, пікантний смак. Продукти для цього варення легко запам’ятати, адже всього береться в рівній кількості

Інгредієнти

  • ревень (стебла) – 500 г;
  • апельсини – 500 г;
  • цукор – 500 г.

Перед самим приготуванням, слід підготувати продукти.

  1. Стебла ретельно миємо і обсушуємо рушником.
  2. Тонку верхню шкірку знімаємо.
  3. Апельсини ретельно миємо гарячою водою. Дуже добре мити апельсинову шкірку щіткою, щоб видалити бруд і різні хімікати, якими часто обробляють плоди. Можна навіть обдати окропом. Після того як помили, обсушуємо апельсини рушником.

Варення з ревеню і апельсину: покроковий рецепт приготування

  1. Ревень ріжемо невеликими кубиками.
  2. Шкірку апельсина натираємо на дрібній тертці – готуємо цедру, яку додаємо до порізаних кубиків ревеня.
  3. Апельсини очищаємо від залишків шкірки, розділяємо на дольки (часточки).
  4. Прибираємо всі товсті білі перегородки і кісточки.
  5. Нарізаємо апельсин на невеликі шматочки. Їх також додаємо до ревеню і натертої цедри
  6. Засипаємо всі інгредієнти цукром, накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 3-4 години (за бажанням можна залишити на ніч). За цей час ревінь і апельсини пустять сік.
  7. Через зазначений час, треба настояну суміш перелити в каструлю і ставимо варитися.
  8. Після закипання слід варити 20-25 хвилин на повільному вогні. За цей час ревінь стане м’яким і майже прозорим. А це означає, що варення готове. Якщо хочеться, щоб консистенція варення з ревеню була більш густою, треба поварити на кілька хвилин довше.
  9. Знімаємо варення з вогню, даємо охолонути і перекладаємо у стерилізовані баночки.
  10. Залишилося лише закатати кришками і зберігати в зручному для вас місці.

Варення з ревеню і апельсина приємно порадує в холодну пору року. Або в ті хвилини, коли особливо хочеться чогось смачного, солодкого, ароматного

Смачного!

Ще один рецепт варення з ревеню

Як стерилізувати банки різними способами

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст