ГоловнаСмачногоЖеле з м’яти та лимону, покроковий рецепт приготування

Желе з м’яти та лимону, покроковий рецепт приготування

Заготівля на зиму починається майже з кінця весни. Тоді можна готувати варення з кульбаб, соус з молодої кропиви. Протягом всього літа ми можемо готувати страви з м’яти. В пригоді стане покроковий рецепт приготування желе з м’яти та лимону

Які продукти потрібні, щоб приготувати м’ятне желе з лимоном

м’ятне желе з лимоном

М’ятне желе краще готувати зі свіжої рослини. Якщо в середині літа м’ята вже велика, а нову ви не висаджували, можна для желе зривати верхні, більш молоді листочки

Інгредієнти

  • листочки м’яти – 250 грамів;
  • лимон середнього розміру – 2 шт;
  • цукор – 1 кілограм;
  • вода звичайна питна – 500 мл.

Покроковий рецепт приготування желе з м’яти та лимону

Для приготування краще брати каструлю з товстим дном. Також добре підходять сотейники з антипригарним покриттям. Пам’ятаємо, що таке покриття вимагає дбайливого ставлення. Тому для помішування використовуємо дерев’яну ложку (лопатку).

  1. Листочки м’яти перебрати, видаливши всі грубі корінці та добре промити.
  2. Листя обсушити рушником та подрібнити.
  3. Лимони ретельно вимиваємо лимони, підсушуємо й дрібно нарізаємо разом зі шкіркою.
  4. В каструлю викладаємо порізану м’яту, шматочки лимона, виливаємо воду.
  5. Ставимо на вогонь, доводимо до закипання і потім на середньому вогні проварюємо протягом десяти хвилин.
  6. Знімаємо каструлю з вогню й залишаємо настоюватися протягом 24 годин.
  7. Через добу отриману суміш проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів.
  8. Отриману м’ятно-лимонну суміш ставимо в каструлі на вогонь і додаємо туди цукор, постійно перемішуючи.
  9. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь й проварюємо ще протягом близько 30 хвилин.
  10. Гаряче м’ятне желе треб розлити по стерилізованим банкам й закрутити ключем для закруток або щільно закрити банки спеціальними кришками.
  11. Зберігати м’ятне желе з лимоном слід в прохолодному місці – в погребі чи льоху, або на балконі.

На зиму ви отримаєте неймовірно смачне, духмяне желе, яке можна додавати до чаю, робити з нього напої, використовувати у приготуванні десертів та просто смакувати.

Смачного!

Рецепт м’ятного сиропу

Декілька рецептів соусів і страв з молодої кропиви

Як варити мед з кульбаби

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст