Заготівля на зиму починається майже з кінця весни. Тоді можна готувати варення з кульбаб, соус з молодої кропиви. Протягом всього літа ми можемо готувати страви з м’яти. В пригоді стане покроковий рецепт приготування желе з м’яти та лимону
Які продукти потрібні, щоб приготувати м’ятне желе з лимоном
М’ятне желе краще готувати зі свіжої рослини. Якщо в середині літа м’ята вже велика, а нову ви не висаджували, можна для желе зривати верхні, більш молоді листочки
Інгредієнти
- листочки м’яти – 250 грамів;
- лимон середнього розміру – 2 шт;
- цукор – 1 кілограм;
- вода звичайна питна – 500 мл.
Покроковий рецепт приготування желе з м’яти та лимону
Для приготування краще брати каструлю з товстим дном. Також добре підходять сотейники з антипригарним покриттям. Пам’ятаємо, що таке покриття вимагає дбайливого ставлення. Тому для помішування використовуємо дерев’яну ложку (лопатку).
- Листочки м’яти перебрати, видаливши всі грубі корінці та добре промити.
- Листя обсушити рушником та подрібнити.
- Лимони ретельно вимиваємо лимони, підсушуємо й дрібно нарізаємо разом зі шкіркою.
- В каструлю викладаємо порізану м’яту, шматочки лимона, виливаємо воду.
- Ставимо на вогонь, доводимо до закипання і потім на середньому вогні проварюємо протягом десяти хвилин.
- Знімаємо каструлю з вогню й залишаємо настоюватися протягом 24 годин.
- Через добу отриману суміш проціджуємо через марлю, складену в декілька шарів.
- Отриману м’ятно-лимонну суміш ставимо в каструлі на вогонь і додаємо туди цукор, постійно перемішуючи.
- Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь й проварюємо ще протягом близько 30 хвилин.
- Гаряче м’ятне желе треб розлити по стерилізованим банкам й закрутити ключем для закруток або щільно закрити банки спеціальними кришками.
- Зберігати м’ятне желе з лимоном слід в прохолодному місці – в погребі чи льоху, або на балконі.
На зиму ви отримаєте неймовірно смачне, духмяне желе, яке можна додавати до чаю, робити з нього напої, використовувати у приготуванні десертів та просто смакувати.