Легкий покроковий рецепт, як варити мед з кульбаби, допоможе отримати смачний вітамінний десерт з ароматом літа. Приготування дуже просте, важливо лише правильно зібрати головний інгредієнт страви – кульбаби.
Як варити мед з кульбаби: інгредієнти
Щоб десерт вийшов смачний, важливо правильно зібрати кульбаби, поки вони ще не віддали всю пилок бджолам або не позакривали. Отже, найкращий час для збору – це ранок. Проста перевірка, чи підходять квіти кульбаб. Якщо суцвіття злегка потерти в пальцях і залишиться жовтий пилок на руках, то це знак того, що мед вийде смачним і ароматним. Звичайно, квіти потрібно збирати лише в екологічно чистих місцях, подалі від доріг і виробництва.
Інгредієнти
- вода – 500 мл;
- лимон – 1 шт.;
- квіти кульбаб – 100 г;
- цукор – 250 г.
Як варити мед з кульбаби, покроковий рецепт приготування в домашніх умовах
Найкраще брати щойно зірвані квіти кульбаб. Отже, готуємо інгредієнти: щойно зірвані кульбаби, воду, лимон і цукор.
- Кульбаби треба обтрусити, щоб не попалися комахи в мед, але не треба мити (мочити). Відокремлюємо суцвіття – жовті пелюстки від квітоложа (воно дає гіркоту).
- У киплячу воду кладемо жовті листочки і цедру від половини лимона і проварюємо 7 хвилин на середньому вогні.
- Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і настоюємо не менше 12 годин.
- Потім зберемо настояний сік – проціджуємо через кілька шарів марлі, щоб прибрати пелюстки, вийде близько 300 мл.
- Отриманий сік знову наливаємо в каструлю і додаємо цукор і доводимо до кипіння.
- Вичавимо весь сік з лимону і додаємо в рідину, це близько 2 столових ложок.
- Далі варимо мед з кульбаби на середньому вогні до консистенції густого сиропу, приблизно 20-25 хвилин.
- В стерильні підігріті банки заливаємо киплячий мед і одразу щільно закриваємо кришкою.
Охолоджуємо банки.
Зберігати мед з кульбаби можна до 8 місяців в прохолодному темному місці.