Головна Смачного Лікер з кульбаб незвично, але дуже смачно

Лікер з кульбаб незвично, але дуже смачно

Домашній лікер з кульбаб – це напій, який має золотистий або бурштиновий відтінок, медовий аромат якого нагадує сонячний травень. Цей напій сподобається пошановувачам незвичайного смаку алкогольного напою.

Інгредієнти, які треба підготувати, щоб лікер з кульбаб вийшов смачним

Особливість цього лікеру в тому, що для його приготування потрібно досить багато часу витримувати пелюстки у цукрі.

Кульбаби для лікеру бажано збирати навесні (молоді квітки), в теплу і сонячну погоду, щоб суцвіття було максимально відкрите.

Інгредієнти

  • квіти кульбаби – 250 г;
  • алкоголь (горілка, спирт, самогон) – 0.5 л;
  • цукор – 250 г.

Для цього лікеру підходить будь-який алкоголь, але слід зважати, щоб у нього не було різкого і неприємного запаху, як, наприклад, часто буває в самогону.

Лікер з кульбаб: покроковий рецепт приготування

Всі квіти для приготування лікеру потрібно збирати в екологічно чистих місцях!

Для приготування лікеру використовується лише пелюстки – сама жовта частинка сонячної кульбаби. Якщо використовувати цілі суцвіття, лікер буде гірчити.

  1. Відокремлюємо суцвіття від квітоложа. Це можна зробити, відрізаючи ножем, або, навіть, просто відриваючи руками. Слід зважати, це досить кропітка робота.

Не мити, щоб на пелюстках кульбаб залишився нектар.

2. Готуємо стерильну банку і викладаємо пелюстки і цукор.

3. Пелюстки і цукор треба пересипати шарами приблизно в однаковій пропорції за розміром. Шар пелюсток кульбаб 2-3 см, потім шар цукру 2-3 см, потім знову такий самий шар кульбаб і так до поки банка не заповниться.

Важливо, щоб першим і останнім шаром був цукор, який виступає консервантом (крім того, що витягує з пелюсток нектар) і захищає нашу суміш, щоб не з’явилася цвіль і не почалося бродіння.

4. Банку з кульбабами герметично закриваємо і ставимо на підвіконня на 3-4 тижні.

5. Отриману суміш треба раз на 5 днів струшувати.

6. Поступово цукор буде розчинятися і перетворюватися в сироп. Це можна буде помітити вже на 2 або 3 добу. (За кольором і консистенцією суміш беде схожою на мед).

  • Якщо в ємності помічено, що починається бродіння, під час, коли настоюється лікер з кульбаб, потирібно додати консерванту – цукру, приблизно 10-15% цукру від того, щоб бралд, тобто до 25-30 гр – дивимося, щоб цукром присипати верхній шар.
  • На початку в нашої сумші може з’явитися неприємний запах (на першому тижні). Не слід хивлюватися, він поступово зникне.

7. Далі проціджуємо кульбабовий сироп через марлю, віджимаємо пелюстки, які просто викидаємо, вони нам більше не знадоблсться.

8. Отриманий сироп змішуємо з горілкою (чи з іншим вибраним алкоголем) і герметично закриваємо. Залишаємо в темному місці на 3 місяці.

9. Отриманий лікер з кульбаб проціджуємо, щоб там не було осаду. Потім розливаємо в ємності для зберігання. Для цього чудово підходять скляні пляшки.

Рекомендується в пляшках витримати лікер з кульбаб ше 2-3 місяці, це значно покращить смакові якості.

Міцність домашнього лікеру з кульбаб становитиме приблизно 22%-25%.

Різні способи стерилізації банок

Варення з кульбаб: покроковий рецепт незвичайного десерту

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами