ГоловнаСмачногоКвас з цикорію на дріжджах легко приготувати за покроковим рецептом і пити...

Квас з цикорію на дріжджах легко приготувати за покроковим рецептом і пити у спеку

Цей рецепт квасу нагадає дитинство більш старшим людям, які пам’ятають, як пили цей чудовий квас з діжок. Квас з цикорію на дріжджах легко приготувати за покроковим рецептом і пити у спеку. Крім того, що цей квас вгамує спрагу, він ще буде смакувати і приносити задоволення. і величезний плюс цього рецепту – легкість приготування і прості продукти. Цей квас краще смакує охолодженим.

Продукти, які необхідні, щоб приготувати квас з цикорію на дріжджах

У рецепті цього квасу використовуються складові, які містять вітаміни і мінерали. Адже цикорій багатий на вітаміни, органічні кислоти і мінерали. Цей напій – ферментований продукт, що дуже позитивно впливає на мікрофлору кишківника.

Інгредієнти

  • вода – 5 л;
  • цикорій – 2 ст. ложки;
  • лимонна кислота – 1 ч. ложка;
  • цукор – 500 г
  • сухі дріжджі – 1,5 ч. ложки.

Покроковий рецепт квасу з цикорію на дріжджах для спекотних днів

  1. У каструлю виливаємо 5 літрів води і додаємо всі, крім сухих дріжджів.
  2. Все перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння.
  3. Після закипання, знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо рідини приблизно до 40 градусів (інакше дріжджі загинуть).
  4. В окрему ємність набираємо трохи охолодженої рідини і розводимо в ній дріжджі.
  5. Потім виливаємо розведені дріжджі у каструлю.
  6. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо каструлю у тепле місце на 3-4 години.
  7. Як тільки на поверхні рідини з’явиться піна, це означає, що наш квас – готовий.
  8. Квас розливаємо у пляшки чи глечики, охолоджуємо до прийнятної температури і можемо вживати.

Якщо піни недостатньо, можна залишити каструлю на ніч у теплі.

Кому подобається хлібний квас, може ознайомитися з рецептом приготування за посиланням ТУТ

Рецепт прохолоного напою “Полуничний слеш” – смачно й освіжаюче!

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст