ГоловнаСмачногоРецепт домашнього хлібного квасу для спекотних днів

Рецепт домашнього хлібного квасу для спекотних днів

Коли сонце розігріває все навколо, хочеться пити чогось прохолодного. Тому рецепт домашнього хлібного квасу для спекотних днів стає дуже актуальним. Хоча домашній хлібний квас можна пити в будь-яку пору року і він буде смакувати і вгамовувати спрагу.

Рецепт домашнього хлібного квасу, інгредієнти

Рецепт домашнього хлібного квасу досить простий в приготуванні. Власноруч приготувавши квас, Ви будете впевнені, що Ваші рідні споживають якісний напій, без шкідливих домішок, які часто зустрічаються у напоях промислового масштабу.

Для приготування домашнього квасу знадобляться зовсім прості продукти.

Інгредієнти

  • житній хліб (чорний) – 300 гр;
  • вода – 3-4 л;
  • цукор – 10-15 ст. ложок;
  • родзинки – 2 ст. ложки

Рецепт домашнього хлібного квасу, процес приготування напою

Для приготування домашнього хлібного квасу потрібно брати посуд, який не окислюється. Це може бути емальована каструля чи ємність з нержавіючої сталі. Також добре підійде звичайна скляна банка. Родзинки додаються в закваску, щоб наситити напій бульбашками вуглекислого газу.

Домашній квас з хліба
Готувати хлібний квас варто в емальованому посуді чи в скляній банці
  1. Беремо наш чорний житній хліб і ріжемо його на шматочки, після чого підсушуємо у духовці до рум’яного кольору. Тільки важливо пильнувати, щоб скоринки не підгоріли, бо через це наш квас стане гіркуватим. Охолонувши хлібні сухарі кладемо у ємність, в якій будемо готувати домашній квас.
Рецепт домашнього хлібного квасу
Підсушуємо шматочки житнього хліба у духовці

2. Кип’ятимо воду і розчиняємо в ній цукор, охолоджуємо і цим солодким розчином заливаємо підготовлені житні сухарі, додаємо родзинки.

3. Ємність накриваємо рушником чи марлею і ставимо для бродіння. За 24 години житні сухарі з чорного хліба піднімуться на поверхню і будуть пузиритися. Якщо цього не сталося, можливо хліб був не дуже якісний. В такому випадку доведеться додати дріжджі.

4. Беремо розмоклих сухарів – 2 ст. ложки і 0,5 склянки води, додаємо 1 ст. ложку цукру і 5 гр дріжджів – перемішуємо. Даємо цій суміші набухнути і після чого доливаємо у нашу хлібну закваску.

5. Після того, як житні сухарі спіняться і піднімуться на поверхню, домашній хлібний квас буде готовий до вживання через 2-4 дні.

Напій потрібно буде процідити через 3 шари марлі, остудити і можна насолоджуватися смачним домашнім хлібним квасом.

Рецепт домашнього хлібного квасу для жарких днів
Домашній хлібний квас буде смакувати охолодженим

Рецепт домашнього хлібного квасу допоможе готувати смачний і корисний напій, якій можна вживати в будь-яку пору року. В спекотну погоду можна додати 1-2 кубики льоду і пити охолодженим.

Смачного!

Якщо є змога, варто не забувати про використання сезонних продуктів. напркилад, коли багато ягоди, можна приготувати смачний полуничний слаш – це освіжаюча прохолода для спекотного літа

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст