Літо – це чудовий період, адже крім тепла і гарної погоди, ми можемо досхочу їсти свіжі ягоди, фрукти та овочі. Запропоновані рецепти смузі з сезонними ягодами та фруктами допоможуть мати вітамінні коктейлі протгом всього літа – одна ягода відходить, готуємо з іншої
Рецепти смузі з сезонними ягодами: коктейль з полуниці та вівсянки

Такий смузі з полуниці і вівсянкою буде дуже поживним і смачним, він матиме густу, кремоподібну консистенцію. Якщо Ви любите більш рідкий напій, можна просто додати води.
Смузі з полуниці та вівсянкою, інгредієнти
- полуниця – 5-7 ягід;
 - вівсяні пластівці – 2 ст. ложки;
 - імбир – натертий чи у порошку – на кінчику чайної ложки;
 - вода – 200 мл;
 - мед – 1 ч. ложка (за бажанням).
 
Смузі з полуниці та вівсянкою, приготування
- Вівсяні пластівці звечора потрібно залити водою – це дасть змогу легше готувати смузі і воно краще буде засвоюватися організмом.
 - Вранці замочену вівсянку перекладіть у блендер, налийте туди воду, в якій Ви замочували вівсяні пластівці. В цю масу додайте почищену полуницю та імбир.
 - Збивати вівсяно-фруктову масу потрібно до тих пір, поки вона не стане однорідною. Якщо Вам смакує більш солодкий напій, додайте ложку рідкого меду.
 
Рецепти смузі з сезонними ягодами: коктейль з чорною смородиною та м’ятою

Цей напій дуже смачний, корисний і буде добре освіжати спекотними днями.
Смузі з чорною смородиною та м’ятою, інгредієнти
- чорна смородина – 200 гр;
 - йогурт (несолодкий) – 150 мл;
 - свіжа м’ята – 30 гр;
 - мед за смаком
 - колотий лід за смаком.
 
Смузі з чорною смородиною та м’ятою, приготування
- Потрібно відділити листочки м’яти від стовбура, помити і порізати листочки.
 - Перебираємо та миємо смородину, просушуємо та перекладаємо у блендер.
 - Поливаємо ягоди медом, посипаємо листочками м’яти і потім заливаємо йогуртом.
 - Перебиваємо у блендері всі складові до однорідної маси.
 - Якщо смакує прохолодний напій, додайте колотий лід і збивайте коктейль разом з ягодами.
 
Рецепти смузі з сезонними ягодами: коктейль з яблуком та вишнею

Смузі з яблука і вишні багатий вітамінами A, B2, B12, а також калієм, кальцієм і фосфором. На приготування цього коктейлю знадобиться всього декілька хвилин, тому такий напій ідеально підійде для сніданку або швидкого перекусу.
Смузі з яблуком та вишнею, інгредієнти
- вишня без кісточок – 100 гр;
 - яблуко – 1 шт.;
 - натуральний йогурт – 200 мл;
 - мед – 1 ст. ложка;
 - кориця – на кінчику ножа для аромату та смаку за бажанням.
 
Смузі з яблуком та вишнею, покроковий рецепт приготування
- Яблуко потрібно помити, очистити, видалити серцевину. Ріжемо на шматочки і перекладаємо у блендер.
 - Ягоди вишні миємо, видаляємо кісточки, просушуємо і додаємо до яблук у блендер.
 - Виливаємо до фруктів натуральний йогурт. Щоб напій мав цікавий смак, додаємо корицю, а щоб коктейль був більш солодким – додайте ложку рідкого меду.
 - Дрібнимо всі інгредієнти, щоб смузі був однорідним, розливаємо у склянки і можна вживати.