ГоловнаСмачногоВарення із зелених волоських горіхів: покроковий рецепт приготування

Варення із зелених волоських горіхів: покроковий рецепт приготування

Для приготування варення з горіхів знадобиться певний час, але результат вам сподобається. Покроковий рецепт розповість, як приготувати варення із зелених волоських горіхів. Це чудова заготовка на зиму.

Варення із зелених волоських горіхів: покроковий рецепт приготування

Особливість цього горіхового варення полягає в тому, що потрібно витратити досить часу на замочування горіхів. Також важливо «піймати» момент, коли волоські горіхи ще зелені, вони мають «молочний» смак

Цей рецепт розраховано на

  • 1 кілограм чищених горіхів
  • 900 г цукру
  • 200 мл води
  • лимонна кислота для замочування горіхів.

Можна взяти звичайний цукор пісок, а можна коричневий.

Приготування

Перед чищенням рекомендується надіти гумові рукавички, щоб не потемніли руки.

  • Молоді горіхи слід вимити.
  • Чистимо горіхи, одразу проколюючи горіх шпицею або великою голою чи виделкою та опускаємо горіхи у холодну воду.
Рецепт варення з зелених волоських горіхів
Чистимо горіхи на варення, зрізаючи зелену шірку
  • Замочувати горіхи треба на декілька днів (від 4 до 7) у холодній воді з лимонною кислотою з розрахунку 5 грамів лимонної кислоти на 1 літр води, щоб позбутися гіркоти. Важливо! Воду слід міняти кожного дня 4-5 разів.
Рецепт варення з зелених волоських горіхів
Замочуємо чищені горіхи в холодній воді
  • Коли пройдуть ці сім днів замочування, горіхи виймаємо з води, бажано обмити проточною водою, та починаємо варити варення. Для цього треба приготувати сироп з цукру та води.
  • В гарячий сироп слід покласти горіхи та варити їх по принципу «п’ятихвилинки»:

<yoastmark class=

    • доводимо варення до активного кипіння й варимо на повільному вогні 5 хвилин, виключаємо та даємо охолонути;
    • знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою, виключаємо та даємо охолонути;
    • і втретє повторюємо цю процедуру – закипіло, проварили 5 хвилин і після цього можна закручувати варення в стерильні баночки.

<yoastmark class=

За бажанням можна додавати гвоздику, кардамон та корицю на останньому етапі варки, також можна додати лимонний сік.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст