Для приготування варення з горіхів знадобиться певний час, але результат вам сподобається. Покроковий рецепт розповість, як приготувати варення із зелених волоських горіхів. Це чудова заготовка на зиму.
Варення із зелених волоських горіхів: покроковий рецепт приготування
Особливість цього горіхового варення полягає в тому, що потрібно витратити досить часу на замочування горіхів. Також важливо «піймати» момент, коли волоські горіхи ще зелені, вони мають «молочний» смак
Цей рецепт розраховано на
- 1 кілограм чищених горіхів
- 900 г цукру
- 200 мл води
- лимонна кислота для замочування горіхів.
Можна взяти звичайний цукор пісок, а можна коричневий.
Приготування
Перед чищенням рекомендується надіти гумові рукавички, щоб не потемніли руки.
- Молоді горіхи слід вимити.
- Чистимо горіхи, одразу проколюючи горіх шпицею або великою голою чи виделкою та опускаємо горіхи у холодну воду.
- Замочувати горіхи треба на декілька днів (від 4 до 7) у холодній воді з лимонною кислотою з розрахунку 5 грамів лимонної кислоти на 1 літр води, щоб позбутися гіркоти. Важливо! Воду слід міняти кожного дня 4-5 разів.
- Коли пройдуть ці сім днів замочування, горіхи виймаємо з води, бажано обмити проточною водою, та починаємо варити варення. Для цього треба приготувати сироп з цукру та води.
- В гарячий сироп слід покласти горіхи та варити їх по принципу «п’ятихвилинки»:
-
- доводимо варення до активного кипіння й варимо на повільному вогні 5 хвилин, виключаємо та даємо охолонути;
- знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою, виключаємо та даємо охолонути;
- і втретє повторюємо цю процедуру – закипіло, проварили 5 хвилин і після цього можна закручувати варення в стерильні баночки.
За бажанням можна додавати гвоздику, кардамон та корицю на останньому етапі варки, також можна додати лимонний сік.