ГоловнаСмачногоНастоянка з волоського горіха на горілці

Настоянка з волоського горіха на горілці

Волоські горіхи дуже поживні і корисні, з них можна готувати різноманітні страви. На початку і в середині осені збираємо врожай горіхів. Поки волоські горіхи молоді і соковиті, можна приготувати алкогольний напій, який буде зігрівати холодними вечорами. Настоянка з волоського горіха на горілці приготовлена за покроковим рецептом – це корисний і цілющій напій з приємним і ніжним смаком

Волоські горіхиНастоянка з волоського горіха на горілці: інгредієнти

Як вже зазначалося, за цим рецептом нам знадобляться молоді волоські горіхи, одразу після збору врожаю. Отже

Інгредієнти

  • волоські горіхи _вже чищені ядра) – 400 г;
  • мед – 1 столова ложка;
  • горілка — 0.5 л.

Волоські горіхиНастоянка з волоського горіха на горілці готуємо за покроковим рецептом

  • Якщо у вас цілі горіхи, потрібно їх почистити від шкарлупи.
  • Ядра молодих волоських горіхів потрібно дрібно нарізати. Це можна зробити різними способами: можна потерти на крупній тертці, можна подрібнити ножем. Господині, які готували з волоського горіха, кажуть, що можна навіть залишити внутрішні перегородки — вони теж дають свій смак. (Коли настояювати на таких горіхах нашу горілку – це близько місяця, вони віддадуть напою весь свій аромат.
  • Підготовлені подрібнені волоські горіхи складаємо у ємність, заливаємо горілкою, закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися.
  • Тримати настоянку, поки вона готується – 1 місяць, потрібно у приміщенні при кімнатній температурі.

Через цей час настоянка буде готова.

Перед безпосереднім вживанням можна додати столову ложку меду. Завдяки цьому смак горіхової настоянки на горілці буде дещо м’якішим, але не втратить свій неймовірний горіховий аромат.

Смачного!

Волоський горіх

Волоські горіхи дуже поживні і корисні: в них у сім разів більше калорій, ніж в яловичині, а вітаміну С набагато більше, ніж в смородині і навіть лимоні. Вони допомагають при нервових розладах, хворобах нирок, шкірних захворюваннях. Ці горіхи додають до м’ясних страв. Наприклад, — вони важлива складова знаменитого грузинського сациві. Їх додають в соуси, супи, салати, торти, тістечка і різні десерти, морозиво. З волоських горіхів вичавлюють олію, а з м’яких, ще незрілих горішків готують смачне і ароматне варення.

Рецепт домашньої слив’янки

Салат з грушею, волоськими горіхами і виноградом

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

error: Контент захищений авторським правом!