Заготовки до зими розпочалися і господині цікавляться їх рецептами. Цікавий рецепт джему з цибулі нескладно і досить швидко готувати.

Рецепт джему з цибулі: інгредієнти

Для приготування цибулевого джему нам знадобляться наступні продукти:

  • цибуля червона чи біла – 7 невеликих шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • вино червоне або біле (в залежності від кольору цибулі) – 2 склянки;
  • бальзамічний або винний оцет;
  • оливкова чи інша рослинна олія;
  • чебрець за смаком.

Рецепт джему з цибулі: приготування

  1. Почищену цибулю потрібно порізати напівкільцями.
  2. У сотейнику або глибокій пательні нагріваємо олію і закладаємо цибулю.
  3. Пасеруємо цибулю на середньому вогні до золотавого кольору.
  4. Додаємо цукор і припускаємо разом з цибулею, щоб вона почала карамелізуватися.
  5. Додаємо в сотейник вино, оцет, чебрець і тушкуємо на дуже повільному вогні поки рідина майже не випарується.
  6. Гарячий джем розкладаємо по баночках, накриваємо кришками і ставимо поступово охолоджуватися.

Американці дуже люблять різноманітні джеми. Рецепт цибулевого джему по-американськи трохи відрізається технологією приготування.

Рецепт джему з цибулі по-американськи: інгредієнти

Рецепт джему з цибулі
Вдалий варіант переробки цибулі при великому урожаї
  • оливкова олія – 1/4 склянки;
  • цибуля – 4 склянки, нарізаної кубиками середнього розміру;
  • цукор – півсклянки;
  • винний або бальзамічний оцет – півсклянки;
  • сіль – 1/4 ч. ложки;
  • мелений чорний перець за смаком.

Рецепт джему з цибулі по-американськи: приготування

В даному рецепті порядок приготування дещо відрізняється від попереднього.

  1. Потрібно нагріти рослинну олію у важкій сковороді на середньому вогні.
  2. Змішати цукор у рослинну олію дерев’яною ложкою, постійно перемішуючи, поки суміш не стане легкого карамельного кольору, близько 10 хвилин. Обережно! Суміш буде дуже гарячою.
  3. Перемішати цибулю, сіль і чорний перець в окремому посуді, не жмакати!
  4. Підсолену і перчену цибулю викладаємо у сотейник. Цибуля одразу почне карамелізуватися. Потрібно постійно перемішувати на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, а цибулю обсмажуємо приблизно 15 хвилин. Якщо цукор буде братися грудочками, потрібно зменшити вогонь і трохи довше розтоплювати.
  5. Потім наливаємо червоний винний оцет в суміш цибулі і кип’ятіть, поки суміш не отримає консистенцію джему, близько 30 хвилин.

Наш джем з цибулі по-американськи готовий. Його можна подавати до страв з м’яса.

Смачного!