ГоловнаСмачногоКвашені яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею

Квашені яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею

В сезон збору врожаю дуже важливо розуміти, як краще його зберігати. Є різні варіанти, один з них – зимові заготовки у вигляді консервації. Квашені (мочені) яблука рецепт з медом і базиліком та рецепт з гірчицею і м’ятою допоможуть вирішити питання зберігання. Якщо правильно приготувати, квашені яблука будуть мати насичений смак і приємний аромат, нотки якого відрізняються в залежності від використаних інгредієнтів. Приготування квашених яблук потребує витримувати температурний режим, про секрети квашення і зберігання мочених яблук ми обов’язково розповімо в даній статті

Квашені яблука рецепт з медом і базилікомКвашені яблука рецепт з медом і базиліком

Приготування квашених яблук потребує певного часу, але результат вартий докладених зусиль. Даний рецепт квашення цікавий тим, що мед додає солодкого при смаку, а от гілочки базиліку додають пікантний присмак моченим яблукам

Отже

Інгредієнти для квашених яблук

  • яблука – 20 кг;
  • вода (холодна питна, може бути колодязна або кип’ячена і вже остуджена) – 10 літрів;
  • базилік (гілочки) – 100 г;
  • листя чорної смородини – 20 шт .;
  • мед – 500 г;
  • сіль крупна (наприклад «Кам’яна) – 170 г;
  • борошно житнє – 150 г.

Рецепт, як приготувати квашені (мочені) яблука з медом і базиліком

  1. Воду ставимо на вогонь доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
  2. Охолоджуємо до + 40 ° C і в таку воду додаємо мед, борошно і сіль, і все ретельно перемішуємо, щоб всі компоненти розчинилися без грудочок.
  3. Яблука слід перебрати, відділити листочки і ретельно помити.
  4. Листя смородини і гілочки базиліка перебираємо, миємо і кладемо на рушник, щоб вони обсохли.
  5. Дно підготовленої ємності треба повністю покрити листочками смородини.
  6. Потім шарами складаємо продукти для квашення, рівномірно розподіляючи їх:
    • шар яблук,
    • шар базиліка,
    • знову шар яблук і так далі.

7. Після того, як ємність для квашення яблук буде повна, зверху на яблука викладаємо листочки смородини, які в нас залишилися після накривання дна каструлі.

8. Охолодженим розсолом (вода з медом і борошном) заливаємо яблука і зверху ставимо гніт. Це може бути важкий камінь, або, наприклад, ще одна каструля меншого розміру з водою.

9. Приготовлені яблука в ємності потрібно тримати близько 2 тижнів при температурі +15° C … + 16 ° C.

Після чого квашені яблука прибираємо на тривале зберігання в прохолодне приміщення, наприклад, можна опустити в льох чи поставити на балконі.

Квашені яблука рецепт з гірчицею і м’ятоюКвашені яблука рецепт з гірчицею і м’ятою

Гірчиця, яка використовується в даному рецепті, додає яблука легкої гостроти, а завдяки м’яті, квашені яблука будуть нести свіжість теплого літа.

Інгредієнти за рецептом

  • яблука – 20 кг;
  • вода – 10 л;
  • житнє борошно – 500 г;
  • сіль крупна – 100 г;
  • гірчиця (порошок) – 150 г;
  • листя м’яти – 30 шт.

Рецепт, за яким ми готуємо квашені яблука з гірчицею і м’ятою

  1. Яблука і м’яту перебираємо і ретельно миємо.
  2. Житнє борошно треба заварити 2 літрами гарячої води, швидко помішуючи, щоб не було грудочок.
  3. У невеликій кількості окропу слід розчинити гірчичний порошок і сіль (перевіряємо, щоб ці інгредієнти повністю розчинилися, а не осіли на дні).
  4. Воду, що залишилася треба закип’ятити, потім остудити.
  5. Коли вода охолола, додаємо в неї розчин гірчичного порошку і заварене житнє борошно.
  6. У чисту ємність викладаємо шарами:
    • на дно кладемо листя м’яти;
    • шар яблук;
    • знову м’яту

і так до заповнення нашої ємності.

7. Підготовленим розсолом із завареного борошна заливаємо наші яблука, ставим гніт і прибираємо на зберігання в прохолодне приміщення (льох, підвал або на балкон без опалення).

Смачного!

Секрети приготування і зберігання, щоб квашені (мочені) яблука були смачними за будь-яким рецептомСекрети приготування і зберігання, щоб квашені (мочені) яблука були смачними за будь-яким рецептом

Ці прості поради допоможуть правильно підійти до процесу квашення яблук, щоб результат вам сподобався

  • Для кращого і більш тривалого зберігання квашених яблук, треба брати солодкі сорти яблук.
  • Щоб квашені (мочені) яблука були вдалими, вкрай важливо притримуватися температурного режиму
  • Під час приготування – в період процесу квашення (близько 2 тижнів), температура повітря в приміщенні, де стоять ємності з яблуками повинна бути +15° C … + 22 ° C.

Інакше

    • якщо в приміщенні буде нижча температура, то це буде сповільняти процес квашення
    • якщо буде тепліше, тобто температура в приміщенні буде вище + 22 ° C, то почнуть розвиватися шкідливі бактерії.

Для зберігання вже готових квашених яблук температура повітря в приміщенні буде нижчою. Ідеальною для зберігання мочених яблук вважається температура +4° C … + 6 ° С.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст