Літо приносить нам крім тепла, відпочинку і чудового настрою, ще й багато смаколиків. Ми всі любимо огірки і просто їх їмо, готуємо різні страви, навіть, використовуємо для краси обличчя. Простий рецепт допоможе всього за 15 хвилин приготувати мариновані огірки. Ця чудова закуска урізноманітнить наше меню і підійде як до других страв, так і просто, щоб похрумтіти духмяними огірочками
Мариновані огірки швидкого приготування: які інгредієнти потрібні
- огірки свіжі – 1 кг;
- часник – 4-6 зубчиків (залежить від бажаної гостроти закуски);
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – півложки або 1 столова ложка;
- кріп – великий пучок;
- базилік – за бажанням;
- чорний перець – за смаком;
- рослинна олія (соняшникова, оливкова, з виноградних кісточок – яка смакує більше) – 3-4 столові ложки.
Мариновані огірки будуть готові всього за 15 хвилин за простим рецептом приготування
- Огірки помити і зрізати кінчики. Якщо огірки з гіркотою, тоді їх краще почистити.
- Розрізаємо огірки вздовж, якщо великі – ріжемо на три частини.
- Потім, кожну частину ділимо на 4 шматочки.
- Часник чистимо і вичавлюємо або натираємо на дрібній тертці.
- Зелень дрібнимо і додаємо до нарізаних огірків.
- Туди ж висипаємо цукор і сіль, та перець.
- Зверху все поливаємо рослинною олією, добре перемішуємо.
- Накриваємо ємність з огірками у маринаді кришкою (або тарілкою) і ставимо у холодильник.
Через 15 хвилин наші мариновані огірки швидкого приготування готові і їх можна подавати до столу.