ГоловнаСмачногоМариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска, яка швидко готується

Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска, яка швидко готується

Зробити наш стіл більш різноманітним і хлібосольним допоможе закуска шампіньйонів. Ці гриби є у продажу у всіх магазинах України. Ці мариновані печериці (шампіньйони) дуже легко і швидко готувати за простим рецептом з мінімальним набором інгредієнтів.

Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска з простих інгредієнтів

Нам знадобляться наступні продукти

Печериці (шампіньйони) – 500 гр

Краще обирати дрібні гриби. Якщо у продажу тільки великі, потрібно їх розрізати навпіл.

Інгредієнти для маринаду

  • олія рафінована – 80 мл;
  • оцет столовий 6% – 40 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка з горою;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • чебрець, лавровий лист, коріандр за смаком;
  • зелена цибулю, зелень для прикрашання – за бажанням.

Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска, яку легко приготувати

  1. Гриби промити і висушити паперовим рушником.
  2. Часник чистимо і ріжемо на пластини середнього розміру.

Готуємо маринад:

  1. У каструлю потрібно вилити олію і оцет, додати сіль, цукор, лавровий лист і коріандр.
  2. Довести до кипіння і варити до розчинення цукру і солі, після цього відразу закинути гриби і варити 7 хвилин на повільному вогні.
  3. Додати порізаний на часточки часник і проварити ще хвилину
  4. Знімаємо з вогню і охолоджуємо, до столу мариновані печериці подаються у холодному вигляді.

Поради любителям гострих страв:

Якщо Ви любите гострі страви, часнику можна взяти трошки більше.

Під час приготування маринаду, потрібно додати чорний перець.

Важливо: воду не додаємо, печериці готуються у власному соку.

Ще один варіант приготування закуски з маринованих шампіньйонів

Маринад готуєте, як вказано вище, замість цукру додаємо мед і червоний гострий перець. Гриби не проварюємо у каструлі, а смажимо 10 хвилин на пательні і заправляємо підготовленим маринадом.

Смачного!

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст