Зробити наш стіл більш різноманітним і хлібосольним допоможе закуска шампіньйонів. Ці гриби є у продажу у всіх магазинах України. Ці мариновані печериці (шампіньйони) дуже легко і швидко готувати за простим рецептом з мінімальним набором інгредієнтів.
Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска з простих інгредієнтів
Нам знадобляться наступні продукти
Печериці (шампіньйони) – 500 гр
Краще обирати дрібні гриби. Якщо у продажу тільки великі, потрібно їх розрізати навпіл.
Інгредієнти для маринаду
- олія рафінована – 80 мл;
- оцет столовий 6% – 40 мл;
- сіль – 1 ч. ложка з горою;
- цукор – 2 ч. ложки;
- часник – 2-3 зубчики;
- чебрець, лавровий лист, коріандр за смаком;
- зелена цибулю, зелень для прикрашання – за бажанням.
Мариновані печериці (шампіньйони) чудова закуска, яку легко приготувати
- Гриби промити і висушити паперовим рушником.
- Часник чистимо і ріжемо на пластини середнього розміру.
Готуємо маринад:
- У каструлю потрібно вилити олію і оцет, додати сіль, цукор, лавровий лист і коріандр.
- Довести до кипіння і варити до розчинення цукру і солі, після цього відразу закинути гриби і варити 7 хвилин на повільному вогні.
- Додати порізаний на часточки часник і проварити ще хвилину
- Знімаємо з вогню і охолоджуємо, до столу мариновані печериці подаються у холодному вигляді.
Поради любителям гострих страв:
Якщо Ви любите гострі страви, часнику можна взяти трошки більше.
Під час приготування маринаду, потрібно додати чорний перець.
Важливо: воду не додаємо, печериці готуються у власному соку.
Ще один варіант приготування закуски з маринованих шампіньйонів
Маринад готуєте, як вказано вище, замість цукру додаємо мед і червоний гострий перець. Гриби не проварюємо у каструлі, а смажимо 10 хвилин на пательні і заправляємо підготовленим маринадом.
Смачного!