М’ясний білковий пиріг без борошна можна вважати дієтичним, адже в ньому присутні лише 2 основних інгредієнти й головне – він готується без борошна. Ця швидка страва може бути гарною вечерею, а гарніром для неї чудово смакуватимуть овочі – як свіжі, так і гриль. Покроковий рецепт покаже, як дуже швидко з мінімальними затратами сил, можна приготувати гарну вечерю
Як приготувати м’ясний білковий пиріг без борошна
Весь процес приготування цього пирога займе близько 40 хвилин, якщо вже є курячий фарш. І це з урахуванням самого часу випікання в духовці.
Інгредієнти
- курячий фарш – 400 грамів;
- яйця – 5 штук;
- твердий сир – 50 грамів;
- сіль та спеції до смаку.
Покроковий рецепт приготування білкового пирога
Нагадаємо пораду досвідчених кулінарів: якщо в страві використовуються яйця, бажано, щоб вони не були переохолоджені. Також, перед тим, як використовувати яйця (розбивати їх), їх слід помити в теплій проточній воді.
- В миску викладаємо фарш.
- Далі розділяємо яйця – окремо білок, окремо жовток.
- Жовтки вливаємо у фарш, додаємо сіль, перець та інші спеції за вашим смаком і все ретельно перемішуємо ложкою та відставляємо на декілька хвилин.
- В цей час білки збиваємо до густої білої піни за допомогою блендера (насадка «вінчики»).
- Готову білкову масу обережно частинами вливаємо в фарш, обережно перемішуючи ложкою.
- Підготовлений курячий фарш виливаємо в ємність.
- Твердий сир тремо на крупній тертці й посипаємо ним наш фарш.
- Ставимо випікатися в духовку на 20-25 хвилин (в залежності від вашої духовки) при температурі 180 градусів.
Перед подачею білковий пиріг можна присипати зеленню.
“Ледачий» пиріг з капустою: швидка і смачна страва на вечерю