Досить цікавий рецепт салату з хрумкими овочами, який можна консервувати на зиму. Маринований солодкий перець, фарширований капустою і морквою, стане чудовим джерелом вітамінів і смачною закускою на столі. Тож, покроковий рецепт допоможе зробити цю смачну зимову заготовку
Маринований солодкий перець, фарширований капустою і морквою: інгредієнти
За даним рецептом кількість перців може змінюватися, тому що залежить від їх розміру. Рецепт подано з розрахунку на 2 літрові банки, але слід зважати на розмір продуктів
- капуста білокачанна – 700 г;
- морква – 200 г;
- перець солодкий – 10-12 шт.;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 5 столових ложок;
- часник – 4 зубки;
- духмяний перець горошком – 6 шт.;
- кріп – 2 зонтики;
- оцет 9% – 100мл;
- вода – 1 л.
Маринований солодкий перець, фарширований капустою і морквою консервуємо на зиму за покроковим рецептом
- Всі овочі помити і обсушити, моркву і перець почистити.
- Капусту шинкуємо, моркву треба натерти на крупній тертці. Все перемішуємо і присипаємо половиною солі (1 ст. ложка), розминаємо руками і залишаємо на 15-20 хвилин.
- У перців зрізати верхівку у місці плодоніжки і видалити насіння, сполоснути зсередини.
- В каструлі слід закип’ятити воду і відварити приготовлені перці 2-3 хвилини, щоб вони пом’якшали. Одразу перці промиваємо холодною водою і залишаємо на 5-10 хвилин.
- У дві літрові банки треба покласти зубок часнику, зонтик кропу і горошини перцю (по 3 штуки на банку).
- Охолонувши перці фаршируємо сумішшю капусти з морквою і розкладаємо по банках.
- Кип’ятимо воду, додаємо до неї сіль, що залишилася (1 ст. ложка) і цукор. Коли вони повністю розчиняться, додаємо до маринаду оцет і знімаємо з вогню.
- Маринадом заливаємо банки з перцем і прикриваємо кришками.
- На дно великої каструлі кладемо серветку або рушник і ставимо банки з овочами.
- У каструлю наливаємо гарячу воду, щоб вона покрила банки майже до верху, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо мариновані перці на маленькому вогні 15 хвилин. Важливо! Не можна допускати сильного кипіння.
- Достаємо банки з води, закатуємо і ставимо під ковдру охолоджуватися протягом ночі.
Зберігати зимові заготовки рекомендовано у прохолодному місці.