Досить цікавий рецепт салату з хрумкими овочами, який можна консервувати на зиму. Маринований солодкий перець, фарширований капустою і морквою, стане чудовим джерелом вітамінів і смачною закускою на столі.  Тож, покроковий рецепт допоможе зробити цю смачну зимову заготовку

Маринований солодкий перець, фарширований капустою і морквою: інгредієнти

За даним рецептом кількість перців може змінюватися, тому що залежить від їх розміру. Рецепт подано з розрахунку на 2 літрові банки, але слід зважати на розмір продуктів

  • капуста білокачанна – 700 г;
  • морква – 200 г;
  • перець солодкий – 10-12 шт.;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • часник – 4 зубки;
  • духмяний перець горошком – 6 шт.;
  • кріп – 2 зонтики;
  • оцет 9% – 100мл;
  • вода – 1 л.

Маринований солодкий перець, фарширований капустою і морквою консервуємо на зиму за покроковим рецептом

  1. Всі овочі помити і обсушити, моркву і перець почистити.
  2. Капусту шинкуємо, моркву треба натерти на крупній тертці. Все перемішуємо і присипаємо половиною солі (1 ст. ложка), розминаємо руками і залишаємо на 15-20 хвилин.
  3. У перців зрізати верхівку у місці плодоніжки і видалити насіння, сполоснути зсередини.
  4. В каструлі слід закип’ятити воду і відварити приготовлені перці 2-3 хвилини, щоб вони пом’якшали. Одразу перці промиваємо холодною водою і залишаємо на 5-10 хвилин.
  5. У дві літрові банки треба покласти зубок часнику, зонтик кропу і горошини перцю (по 3 штуки на банку).
  6. Охолонувши перці фаршируємо сумішшю капусти з морквою і розкладаємо по банках.
  7. Кип’ятимо воду, додаємо до неї сіль, що залишилася (1 ст. ложка) і цукор. Коли вони повністю розчиняться, додаємо до маринаду оцет і знімаємо з вогню.
  8. Маринадом заливаємо банки з перцем і прикриваємо кришками.
  9. На дно великої каструлі кладемо серветку або рушник і ставимо банки з овочами.
  10. У  каструлю наливаємо гарячу воду, щоб вона покрила банки майже до верху, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо мариновані перці на маленькому вогні 15 хвилин. Важливо! Не можна допускати сильного кипіння.
  11. Достаємо банки з води, закатуємо і ставимо під ковдру охолоджуватися протягом ночі.

Зберігати зимові заготовки рекомендовано у прохолодному місці.

Смачного!