Сезон овочів потребує достатньо часу, щоб зробити зимові заготовки. За покроковим рецептом легко приготувати помідори на зиму мариновані у яблучному соку. Незвичайне поєднання яблук і томатів дає оригінальний смак. Яблучний сік – чудовий маринад, який проникне у всі помідори і додасть їм пікантності.
Помідори мариновані у яблучному соку: інгредієнти
Приготування даної зимової заготовки помідорів потребує простого набору продуктів. Отже для маринування помідорів на зиму, нам знадобляться:
- помідори – 1 кг;
- яблучний сік 1,5 л;
- сіль – 1 столова ложка.
Помідори мариновані у яблучному соку готуємо за покроковим рецептом
- Помідори миємо і біля плодоніжки виделкою (або зубочисткою) робимо кілька проколів.
- У стерилізовані банки складаємо помідори і заливаємо їх окропом на 10 хвилин. Потім воду зливаємо.
- Поки банки стоять з окропом, яблучний сік доводимо до кипіння і додаємо сіль.
- Закипівший яблучний сік заливаємо у банки з помідорами і закатуємо кришками.
- Закатані баннки з маринованими помідорами у яблучному соку перевертаємо догори дном і ставимо під тепло ковдру для поступового охолодження.
Томати на зиму, мариновані у яблучному соку, слід ставити для зберігання на зиму у прохолодному місці.
Смачного!
Помідори на зиму: цікаві рецепти зимової заготовки томатів
Як закрити зелені помідори по-грузинськи
Солоні (мочені) помідори за простим рецептом
Помідори «під снігом»: покроковий рецепт закрутки томатів на зиму
Гостро-солодкі помідори у покроковому рецепті для зимових заготовок
Помідори, засолені з часником і кропом, можна куштувати вже через 2 дні