ГоловнаСмачногоЦвітна капуста на зиму: рецепт маринованої капусти

Цвітна капуста на зиму: рецепт маринованої капусти

Цвітна капуста на зиму, яка буде смакувати і як гарнір чи його частина, або як окрема закуска і її легко готувати, як вказує покроковий рецепт маринованої капусти. Так приготовлена капуста сподобається всім любителям цього овочу.

Цвітна капуста на зиму: інгредієнти для маринованої капусти

Продукти для приготування цієї зимової заготовки мають дві частини: для маринаду і для самого маринування капусти. Отже

Інгредієнти для маринаду

  • вода -1 л;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 1 ложка;
  • оцет – 30-50 мл.

Інгредієнти для маринованої цвітної капусти

  • цвітна капуста – 2 головки приблизно 2 кг за цими пропорціями;
  • солодкий перець (болгарський) – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гострий перець стручковий – 1-2 шт.;
  • кріп (петрушка) – кілька гілочок за бажанням для аромату;
  • хрін – за бажанням;
  • листя вишні і смородини – по 10 г;
  • духмяний перець горошком – 5 шт. на 1 банку;
  • гвоздика, лавровий лист – 2-3 шт. на 1 банку
  • часник кілька зубчиків за смаком.

Готуючи цвітну капусту за цим рецептом можна дещо змінювати кількість інгредієнтів, зважаючи на свої смаки. Наприклад, маринад можна зробити більше або менше солодким. Якщо ви не любите прянощі, тоді можна не додавати гвоздику чи зменшити гостроту, не додаючи гострий перець. Для рецепту краще брати солодкий перець червоного кольору – це додасть яскравих барвів нашій маринованій капусті.

Цвітна капуста на зиму: покроковий рецепт приготування маринованої капусти

Для даної кількості інгредієнтів (в середньому) знадобляться 3 банки по півлітра або дві 750 грамові скляні банки.

  1. Спочатку підготуємо продукти, миємо і чистимо всі овочі і зелень.
  2. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.
  3. Солодкий перець (вже помитий і без зерняток) ріжемо на кубики.
  4. Моркву ріжемо тонкими кружальцями.
  5. Цибулю нарізаємо півкільцями.
  6. Беремо стерилізовані банки, в які ми будемо укладати кольорову капусту і починаємо закладати овочі
    • на дно кладемо листочки смородини або вишні;
    • на них кладемо лист хрону, зелень петрушки-кропу і кілька зубчиків часнику;
    • для гостроти за бажанням кладемо 1-2 стручки гострого перцю;
    • додаємо кілько горошин духмяного перцю і лавровий лист;
    • для більш насиченого аромату за бажанням можна додати кілька горошин гвоздики (не більше 2-3 на банку);
    • кладемо півкільця цибулі;
    • потім зверху на викладаємо кубики солодкого перцю і зверху вже кладемо суцвіття цвітної капусти, яку треба втрамбувати.
  7. Овочі спочатку заливаємо окропом і залишаємо так на 3-5 хвилин.

В цей час готуємо маринад:

Кип’ятимо в каструлі або сотейнику літр води, всипаємо дві столові ложки солі і одну ложку цукру, потім, знавши з вогню додаємо оцет і перемішуємо.

8. З банок виливаємо окріп і одразу заливаємо овочі підготовленим маринадом.

9. Після чого можна щільно закатувати банки і перевертаємо догори дном та ставимо поступово охолоджуватися.

Смачного!

Як можна стерилізувати банки різними способами

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст