Страва, яку можна їсти як закуску, так і як основну страву – це баклажани з цибулею в томатно-сметанному соусі. Ця чудова страва смакує як в холодному вигляді, так і в гарячому. Рецепт, за яким приготовлені ці баклажани, зроблять яскравим обід для всієї родини.
Інгредієнти для приготування баклажанів з цибулею в томатно-сметанному соусі: інгредієнти
- баклажани – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- томат – 1 шт. (великий);
- свіжий кріп зелень;
- сіль;
- сир твердий – 100 гр.
Для соусу
- сметана – 2 ст. ложки;
- борошно – 2 ст. ложки;
- вершкове масло.
Баклажани з цибулею в томатно-сметанному соусі: рецепт приготування
- Баклажани слід помити, порізати кружальцями і замочити на 30 хвилин в підсоленій воді. Потім кружальця вмочити в борошно і обсмажити з двох сторін.
- Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і смажимо до золотистого кольору.
- На таріль викласти шарами баклажани і цибулю.
Готуємо соус
- Помідор вимити, порізати дрібними кубиками і тушкувати на вершковому маслі.
- Коли томат стане м’яким, треба додати сметану, посічену зелень і злегка підсолити.
- Тушкуємо ще 5 хвилин.
- Готовим соусом треба залити баклажани з цибулею.
Далі можна смакувати, а можна – засипати страву тертим сиром і поставити в духовку на 10 хвилин. Коли сир набуде золотавого кольору, наші баклажани з сиром в томатно-сметанному соусі готові.
Смачного!
Пряний кайєнський томатний соус, покроковий рецепт приготування сподобається любителям пекучих смаків