Страва, яку можна їсти як закуску, так і як основну страву – це баклажани з цибулею в томатно-сметанному соусі. Ця чудова страва смакує як в холодному вигляді, так і в гарячому. Рецепт, за яким приготовлені ці баклажани, зроблять яскравим осінній стіл для всієї родини.

Баклажани з цибулею в томатно-сметанному соусі: інгредієнти

  • баклажани – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • томат – 1 шт. (великий);
  • свіжий кірп  зелень;
  • сіль;
  • сир твердий – 100 гр.

Для соусу

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло.

Баклажани з цибулею в томатно-сметанному соусі: рецепт приготування

  1. Баклажани слід помити, порізати кружальцями і замочити на 30 хвилин в підсоленій воді. Потім кружальця вмочити в борошно і обсмажити з двох сторін.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і смажимо до золотистого кольору.
  3. На таріль викласти шарами баклажани і цибулю.

Готуємо соус

  1. Помідор вимити, порізати дрібними кубиками і тушкувати на вершковому маслі.
  2. Коли томат стане м’яким, треба додати сметану, посічену зелень і злегка підсолити.
  3. Тушкуємо ще 5 хвилин.
  4. Готовим соусом треба залити баклажани з цибулею.

Далі можна смакувати, а можна – засипати страву тертим сиром і поставити в духовку на 10 хвилин. Коли сир набуде золотавого кольору, наші баклажани з сиром в томатно-сметанному соусі готові.

Смачного!