ГоловнаСмачногоПісний борщ з квашеною капустою, рецепт Євгена Клопотенко

Пісний борщ з квашеною капустою, рецепт Євгена Клопотенко

Борщ – національна страва України і кожна господиня має свої секрети приготування цієї першої страви. Пісний борщ з квашеною капустою пропонує готувати Євген Клопотенко і виклав свій рецепт цієї страви. Крім того, що цей борщ смачний, рецепт пісних страв особливо актуальний для тих, хто постує. А вже скоро буде Великодній піст і цей рецепт можна зберегти для пісного меню.

Рецепт пісного борщу з квашеною капустою: інгредієнти

  • вода – 2 л;
  • буряк – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля – 3-4 бульби;
  • перець солодкий (болгарський) – 1/2;
  • морква – 1/2;
  • квашена капуста з розсолом – 200 г;
  • томатна паста – 2 столові ложки;
  • мед – 1-2 столові ложки;
  • сіль і перець, як вам більше смакує.

Пісний борщ з квашеною капустою: приготування за рецептом Євгена Клопотенко

  1. Готуємо відвар з буряка. Почистить 1 буряк, розріжте його навпіл та покладіть у сотейник з водою. Варіть, приблизно, 40 хвилин до готовності. До ємності додайте половину ріпчастої цибулі та продовжуйте варити.
  2. Почистіть та наріжте 3-4 картоплі маленькими кубиками, а потім закиньте до бурякового відвару.
  3. Далі поріжте половинку моркви соломкою і додайте її до сотейника.
  4. Для засмажки потрібно нарізати половину болгарського перцю і другу половину цибулі. Посмажте їх на рослинній олії протягом 3-5 хвилин. До них додайте ще 2 ст. л. томатної пасти і тушкуйте 2-3 хвилини.
  5. З бульйону витягніть буряк, щоб він охолов. Потім наріжте його довільними шматочками. Порізаний буряк та засмажку відправте до бульйону.
  6. Коли всі овочі будуть готові, закиньте туди квашену капусту разом із розсолом. Варіть ще три хвилини. Смак регулюйте сіллю, перцем та 1-2 ст. л. меду.
  7. Відставте готовий борщ на 20 хвилин, а потім подавайте. І пам’ятайте, борщ смакує краще на другий день.

Як бачимо, Євген Клопотенко запропонував рецепт борщу з квашеною капустою, який готується без використання м’яса. І ця пісна страва смачна і поживна.

Колір борщу залежить від того, який в нас буряк. Зазвичай, як пісну страву подають без сметани. Прикрасити можна кропом чи петрушкою, або подрібненою зеленою цибулею.

Смачного!

Рецепт квашеної капусти

з медом, але без цукру

квашення капусти з гарбузом і солодким перцем

рецепт швидкої закваски капусти

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст