Борщ – національна страва України і кожна господиня має свої секрети приготування цієї першої страви. Пісний борщ з квашеною капустою пропонує готувати Євген Клопотенко і виклав свій рецепт цієї страви. Крім того, що цей борщ смачний, рецепт пісних страв особливо актуальний для тих, хто постує. А вже скоро буде Великодній піст і цей рецепт можна зберегти для пісного меню.
Рецепт пісного борщу з квашеною капустою: інгредієнти
- вода – 2 л;
- буряк – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- картопля – 3-4 бульби;
- перець солодкий (болгарський) – 1/2;
- морква – 1/2;
- квашена капуста з розсолом – 200 г;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- мед – 1-2 столові ложки;
- сіль і перець, як вам більше смакує.
Пісний борщ з квашеною капустою: приготування за рецептом Євгена Клопотенко
- Готуємо відвар з буряка. Почистить 1 буряк, розріжте його навпіл та покладіть у сотейник з водою. Варіть, приблизно, 40 хвилин до готовності. До ємності додайте половину ріпчастої цибулі та продовжуйте варити.
- Почистіть та наріжте 3-4 картоплі маленькими кубиками, а потім закиньте до бурякового відвару.
- Далі поріжте половинку моркви соломкою і додайте її до сотейника.
- Для засмажки потрібно нарізати половину болгарського перцю і другу половину цибулі. Посмажте їх на рослинній олії протягом 3-5 хвилин. До них додайте ще 2 ст. л. томатної пасти і тушкуйте 2-3 хвилини.
- З бульйону витягніть буряк, щоб він охолов. Потім наріжте його довільними шматочками. Порізаний буряк та засмажку відправте до бульйону.
- Коли всі овочі будуть готові, закиньте туди квашену капусту разом із розсолом. Варіть ще три хвилини. Смак регулюйте сіллю, перцем та 1-2 ст. л. меду.
- Відставте готовий борщ на 20 хвилин, а потім подавайте. І пам’ятайте, борщ смакує краще на другий день.
Як бачимо, Євген Клопотенко запропонував рецепт борщу з квашеною капустою, який готується без використання м’яса. І ця пісна страва смачна і поживна.
Колір борщу залежить від того, який в нас буряк. Зазвичай, як пісну страву подають без сметани. Прикрасити можна кропом чи петрушкою, або подрібненою зеленою цибулею.