Користь як свіжої, так і квашеної капусти не можна перебільшити. Вона джерело корисних вітамінів і мінералів. А квашена капуста, завдяки ферментації, допомагає у роботі кишкового тракту. Капуста – важливий продукт, який споживають при схудненні. Рецепт швидкої закваски допоможе отримати цей корисний продукт. Особливо це важливо, коли кількість овочів і фруктів дещо менше, ніж у літній сезон.
Рецепт швидкої закваски капусти, покрокові дії
- Шаткуємо капусту (і навіть не жмакаємо).
- Складаємо у банку (наприклад, в 2-х літрову), шарами: капуста, морква (хто скільки любить).
- Кожен шар злегка приминаємо (можна круглої качалкою, можна кулаком, якщо він пролазить у банку).
- Зверху кладемо півтори столової ложки крупної кам’яної солі (або одну – залежить від солі і капусти, можна на перший раз спробувати одну ложку) і ложку меду. І не розчиняти – просте кладемо зверху і ці інгредієнти самі розчиняться.
- У банку наливаємо холодну воду. Вона повинна бути якісною: кип’ячену, питну, мінеральну). Кількість води повинна бути, щоб трохи накрило капусту.
- Три дні банки з капустою повинні стояти у кімнаті з відкритою кришкою.
- На четвертий день потрібно проштрикнути капусту кілька разів до дна (підуть гази і бульбашки), і спробувати.
Капуста готова і її можна подавати, додавши цибулю і змастивши олією.
Якщо хочеться більш кислої капусти, потрібно залишити ще на день-два, але протикати до дна, щоб випускати гази, потрібно щоденно.